Kausi 2018 pettymys Nyvallille, lupaa parempaa ensi vuonna – “Se ei tapahdu kuin tekemällä”

5.12.2018 / 06:06
Tommi Nyvall (Kuva: Santeri Ampuja / Motorsport.kuvat.fi).

[ A- ] / [ A+ ]

Neljä kautta Rata-SM-sarjassa ajanut Tommi Nyvall ei menestynyt kuluneella kaudella Legends-luokassa täysin tavoitteidensa mukaisesti. Nyvall lupaa tulla ensi kaudella takaisin vahvempana kuin koskaan.

Tommi Nyvall, 25, ajoi menneellä kaudella sekä Rata-SM-sarjan Legends-luokassa, että Ruotsin Legends-sarjassa. Nyvall oli kauden päätyttyä Legends Trophy -mestaruussarjassa vasta sijalla 26, mutta onnistui viemään naapurimaan mestaruussarjan kolmannen sijan.

Kesäkuussa Nyvall loukkasi kätensä Ruotsin osakilpailujen jälkimainingeissa, eikä pystynyt osallistumaan kotimaan sarjan seuraavaan osakilpailuun. Nyvall päättikin loukkaantumisen jälkeen panostaa ensisijaisesti Ruotsin sarjaan.

– Kausi 2018 ei mennyt niin kuin olin ajatellut. Ruotsin sarjassa meni ihan hyvin, tavoitteena oli kolmen kärki ja se onnistui. Ennen Ruotsin sarjan viimeistä lähtöä neljällä kuljettajalla oli mahdollisuus voittaa koko sarja, joten tiukille meni. Pari kilpailua ei mennyt ihan niin kuin Strömsössä, mutta kaiken kaikkiaan oli ihan hyvä kausi Ruotsissa, Nyvall kertaa.

– Suomen kausi meni aivan penkin alle. Ajoin lopulta vain kolme kilpailua Suomessa. Käsivarsi oli paketissa, minkä vuoksi minulta meni kaksi kilpailua ohi. Lisäksi yksi Suomen kisa meni Ruotsin kisan kanssa päällekkäin.

Nyvall peräänkuuluttaa Suomen Legends-luokan kovaa tasoa, mikä onkin yksi syy siihen, miksi hän kyseisessä luokassa ajaa.

– En yksinkertaisesti ehtinyt mukaan kärkijoukkoon tänä vuonna Suomessa. Legends-luokassa on hyvää se, että se on rehellistä kilvanajoa ja kuljettajien taso on kova. Itse saa antaa kaikki mitä löytyy. Kilpailuissa pitää olla todella tarkkana, ettei tee virheitä. Legends on Suomen suurin rataluokka, meillä on mahtava jengi mukana ja paljon kuljettajia joka kilpailussa, kiittelee Nykarlebynejdens Sportbilister -seuraa edustava Nyvall.

Uusikaarlepyyhyn kuuluvassa Munsalassa asuva Nyvall lupaa pistää ensi vuonna myös Suomen sarjassa paremmaksi. Epäonnesta tällä kaudella kärsinyt Nyvall muistuttaa kuitenkin, että nopeammaksi ei tulla muuta kuin ajamalla.

– Pitää tehdä kovemmin töitä ja saada auto paremmaksi, sekä kuljettaja nopeammaksi. Se ei tapahdu kuin tekemällä. Kun tämä kausi oli näin huono, niin tulevalla kaudella ollaan takuuvarmasti vahvempia, Nyvall vakuuttaa.

Nyvall mainitsee lempiradakseen Virttaalla sijaitsevan Alastaron moottoriradan. Myös kotirata Kemora on mieleen. Kemoran rata on näillä näkymin palaamassa Rata-SM-kalenteriin tulevalla kaudella. Nyvall jatkaa ensi kaudella SM-arvon saavassa Legends-luokassa, mutta on vielä mystinen tulevan kauden kuvioistaan.

– Jotakin uutta on tulossa. Mitä se on, en sano vielä, Nyvall hymyili.

Teksti: Kristiina Vaalasmaa, Rata-SM:n tiedote


Facebook kommentit