MOTORSPORT

Kenestä kruunataan talvikauden kuningas? – Kuopio tekee paluun rallin SM-sarjaan

Rallin SM-sarjan kauden kolmas osakilpailu ajetaan tulevana viikonloppuna Kuopion seudulla. Kuopion SM-ralli isännöi samalla myös SM-sarjan talvikauden päätösosakilpailua.

Rallin SM-sarjassa kuninkuusluokan eli SM1-luokan tilanne kahden ajetun osakilpailun jälkeen on äärimmäisen tasainen. Pisteissä kärkiviisikko mahtuu kymmenen pisteen sisään, eikä kuudentena oleva Aleksi Röyhkiökään ole pistekärkeä jäljessä kuin 14 pistettä. Peräti viisi eri kuljettajaa ylsi palkintosijoille kahdessa ensimmäisessä osakilpailussa.

Rovaniemellä tammikuussa SM1-luokan voittoon ajoi Emil Lindholm, toiseksi sijoittui Egon Kaur ja kolmannen sijan nappasi Mikko Heikkilä. Riihimäellä helmikuussa ykkönen oli Teemu Asunmaa, kun taas kakkos- ja kolmossija menivät Heikkilälle, sekä Juha Salolle. Ainoana kuljettajana tällä kaudella kahteen palkintosijoitukseen yltänyt Heikkilä, SM1-luokan viime kauden hopeamitalisti, starttaa Kuopion osakilpailuun luokan pistejohtajana numerolla yksi.

– Ensimmäisenä lähteminen ei herätä sen kummempia tunteita, lähtöpaikka siinä missä muutkin. Tämä taitaa olla ensimmäinen kerta, kun lähdetään auraamaan reittiä, Heikkilä kommentoi tiedotteessaan.

Edellisen kerran Kuopion seudulla ajettiin rallin SM-sarjaa maaliskuussa 2017, jolloin reitti Tahko Rallissa kulki Nilsiän seudulla. Yleiskilpailun ja SM1-luokan voittoon ajoi Asunmaa, joka kukisti Salon reilulla kuudella sekunnilla. Jarkko Nikara oli kolmas. Vaihtuvuutta SM1-luokassa viiden vuoden takaiseen on ollut melkoisesti, sillä vuoden 2017 kilpailun SM1-luokan 19 maaliin selviytyneestä kuljettajasta nyt mukana SM1-luokassa ovat vain Asunmaa ja Salo.

– Itselläni ei ole aikaisempaa kokemusta Kuopiosta. Nilsiästä ovat lähimmät kokemukset, vaikkei niitä pätkiä tänä vuonna ajetakaan. Kiva, että on uusi ralli kalenterissa. Tulee mukavaa vaihtelua sarjaan. Sääennuste on lupaillut pakkasta ja auringonpaistetta mikä olisi meille todella hyvä, Heikkilä ennakoi.

Rovaniemeltä siis kolmas sija ja Riihimäeltä toinen sija, joten sen kuuluisan tasaisen tuloskehityksen mukaan Kuopiosta Heikkilälle olisi tulossa kauden avausvoitto.

– Isoja säätömuutoksia ei ole luvassa. Lähdetään treenaamaan, että saadaan tuntuma päälle ennen kisaa, keskiviikkona kilpailuun valmistavat testinsä ajanut Heikkilä pohti testien alla.

Heikkilä starttaa Kuopion SM-ralliin melkoisessa “palkintoputkessa”. Nurmijärveläinen on ajanut SM-sarjassa kolmen parhaan joukkoon seitsemässä osakilpailussa (2-2-3) peräkkäin, kun tuloksiin huomioidaan SM1-luokan pisteistä ajaneet kuljettajat viime ja tänä vuonna. Kymmenestä edellisestä SM-rallistaan Heikkilä on saavuttanut SM1-luokan palkintosijoituksen huikeat yhdeksän kertaa.

 

Emil Lindholm avasi kautensa voitokkaasti Rovaniemen SM-rallissa tammikuussa (Kuva: Paavo Huovila).

 

 

“Rengasvalintoja pitää miettiä”

SM1-luokan hallitseva Suomen mestari Emil Lindholm avasi kautensa komealla Tunturirallin voitolla, mutta Riihimäellä GRX-tiimin kuljettajan kilpailun pilasi ulosajo ja tuloksena oli pisteetön kilpailu. Myöskään viime viikonloppuna ajettu Ruotsin MM-ralli ei tuonut Lindholmille toivottua tulosta, kun ulosajo jo toisella erikoiskokeella toi keskeytyksen perjantain osalta ja sen myötä ison määrän aikasakkoa.

– En ole ajanut Kuopiossa koskaan rallia, joten alueen tiestö on meille uutta ja se tuo mukavaa vaihtelua SM-kalenteriin. Ennen rallia käyn ajamassa vielä “shakedown” testin jossa tarkastamme, että kaikki toimii ja samalla haemme Suomessa käytettäviin nastarenkaisiin tuntumaa, Lindholm taustoitti lähestyvän kilpailun alla.

SM1-luokan kärkikuljettajat kilpailevat tänä vuonna SM-sarjassa Pirellin renkailla, joka on myös MM-sarjan virallinen rengastoimittaja. Lindholm kuitenkin muistuttaa, että Kuopiossa alla ovat erilaiset renkaat kuin viime viikonloppuna Ruotsin MM-rallissa, vaikka rengasmerkki onkin sama.

– Ajoimme Ruotsissa nastarenkaalla, jossa oli seitsemän millimetrin nastaulkonema. Suomessa on mahdollisuus ajaa kahdeksan tai yhdeksän millimetrin ulkonemalla. Rengasvalintoja pitää miettiä, mutta vasta sitten, kun olemme nähneet missä kunnossa tiestön pohjat ovat. Renkaisiin on täysi luotto ja meillä on ok lähtöpaikka, Lindholm vakuutti.

Lindholm kellotti Ruotsin MM-rallissa WRC2-luokkaan kaksi pohja-aikaa, joista jälkimmäisen kilpailun päättäneellä Power Stage -erikoiskokeella. Vauhti perjantaisen ulosajon jälkeen oli nousujohteista ja Lindholm toivookin saavansa sille jatkoa Kuopion SM-rallissa.

– Otetaan Ruotsin MM-rallin Power Stagen pohja-ajan mukanaan tuoma hyvä ajotuntuma ja fiilis Kuopioon mukaan. Parasta yritetään ja ajetaan ehjä kisa, Lindholm päätti.

 

Teemu Asunmaa oli SM1-luokan ykkönen Riihimäen SM-rallissa helmikuussa (Kuva: Paavo Huovila).

 

 

“Tottakai pyritään maksimoimaan pistesaldo”

Kuopion SM-rallin kilpailukeskus sijaitsee Heinjoen moottoriurheilukeskuksessa Kuopion Hiltulanlahdessa, missä ajetaan myös lyhyt yleisöerikoiskoe perjantaina ja lauantaina. Perjantaina ohjelmassa on kaksi ja lauantaina seitsemän erikoiskoetta. Yhteensä yhdeksälle erikoiskokeelle pituutta kertyy 108,33 kilometriä, josta perjantain osuus on reilut 17 kilometriä ja lauantain osuus reilut 91 kilometriä.

– Reitti on käytännössä vieras kaikille, mutta lähdetään innolla ajamaan välillä uuttakin kilpailua. Toki ollaan ennen ajettu profiililtaan samantyyppisiä teitä, esimerkiksi Mikkelissä ja Kouvolassa. Isoa, kovavauhtista tietä on varmasti luvassa, Riihimäen voiton myötä Rovaniemen pettymyksen jälkeen takaisin mestaruustaisteluun noussut Asunmaa ennakoi.

Asunmaalle Riihimäen voitto oli uran 10. SM1-luokan ykkössija ja niistä kuusi on tullut lumella ajetuista osakilpailuista. Alavutelainen starttaa reitille numerolla neljä.

– Ajetaan reitti ensin läpi ja mietitään tarkempia tavoitteita sitten. Tottakai pyritään maksimoimaan pistesaldo, mutta ei oteta paineita. Säädöt ovat samat kuin Riihimäellä. Keskityttiin hakemaan tuntumaa päälle ja treenaamaan, sekä ajettiin kahdella eri Pirellin renkaalla, Asunmaa kertasi tulevan kilpailun alla ajettujen testien tapahtumia.

Kuluvan viikon maanantaina 46 vuotta täyttänyt Juha Salo on SM1-luokan kärkikuljettajista ainoa, jolla on aiempaa kilpailukokemusta siitä alueesta millä Kuopion SM-rallissa tänä vuonna ajetaan. Tosin niistä kokemuksista on ehtinyt vierähtää jo “muutama” vuosi aikaa.

– Ajoin urani alkuvaiheessa 90-luvun lopulla Kuopiossa pari rallia, mutta en ole alueella sen jälkeen kilpaa ajanut. Muistini mukaan tiet olivat vaihtelevia, välillä isoa tietä ja perään pienempää, Salo kuvaili.

Viidentenä SM1-luokan pisteissä oleva Salo ajoi tiimeineen kilpailuun valmistavat testit viime viikonloppuna Savitaipaleella.

– Mitään ei varsinaisesti testattu, kokeiltiin renkaita ja pidettiin ajotuntumaa yllä. Autooni ei tarvitse tehdä mitään. Ajoin 50—60 kilometriä, kaikki on kunnossa ja fiilis autoon on hyvä ja mieli odottava. Täysi luotto päällä lähdetään hyökkäämään ja parantamaan Riihimäen kolmatta sijaa. Tiedän, että kaikki nykyiset muutokset toimintaani tuottavat pikkuhiljaa hedelmää. Haluan päättää talvikauden niin hyvään suoritukseen kun vain ikinä pystymme, Salo korosti.

Rallin SM-sarjan kauden kolmas osakilpailu, Kuopion SM-ralli, päättää samalla myös rallin SM-sarjan talvikauden. Kaksipäiväinen kilpailu käynnistyy erikoiskokeiden osalta perjantaina kello 18.03.

Kuopion SM-ralli 2022

SM1-luokan osallistujat

1 Mikko Heikkilä-Samu Vaaleri (Skoda Fabia Rally2 Evo)
2 Emil Lindholm-Reeta Hämäläinen (Skoda Fabia Rally2 Evo)
3 Egon Kaur-Silver Simm EST/EST (Volkswagen Polo GTI R5)
4 Teemu Asunmaa-Ville Mannisenmäki (Skoda Fabia Rally2 Evo)
5 Juha Salo-Mikko Markkula (Skoda Fabia Rally2 Evo)
6 Aleksi Röyhkiö-Antti Haapala (Volkswagen Polo GTI R5)
7 Anssi Valkonen-Jani Pohto (Skoda Fabia R5)
8 Anssi Rytkönen-Juho-Ville Koskela (Skoda Fabia R5)
9 Riku Tahko-Sami Ryynänen (Hyundai i20 R5)
10 Niclas Grönholm-Antti Linnaketo (Skoda Fabia R5)
11 Juuso Metsälä-Jaakko Jäntti (Skoda Fabia R5)
20 Mikko Lehti-Veikko Kanninen (Opel Corsa S2000)
21 Jari Rajala-Juha-Pekka Perämäki (Skoda Fabia R5)
23 Teuvo Niskala-Hannu Lamminen (Skoda Fabia R5)
27 Tapani Hulkkonen-Jari Nukarinen (Mitsubishi Lancer Evo 9)
29 Mikko Tujamola-Kati Muntola (Mitsubishi Lancer)
50 Marko Viitanen-Tapio Suominen (Skoda Fabia R5 Evo)

Pistetilanne 2/7 osakilpailun jälkeen

1) Mikko Heikkilä (MäntsMK) 38
2) Emil Lindholm (NHD) 37
3) Egon Kaur EST 35
4) Teemu Asunmaa (AlavUA) 29
5) Juha Salo (KaUA) 28
6) Aleksi Röyhkiö (PR-Rac) 24
7) Anssi Valkonen (AL-Härmä) 15
8) Sami Pajari (HeiUA) 12
9) Anssi Rytkönen (KoMoKe) 12
10) Eerik Pietarinen (SiAk) 8

Kilpailun aikataulu

Perjantai 4.3.

18.03 – EK1 Heinjoki 1 (2,45 km)
18.50 – EK2 Palonen 1 (14,71 km)

Lauantai 5.3.

09.10 – EK3 Riistakoski (34,05 km)
10.38 – EK4 Hoikka (13,00 km)
11.24 – EK5 Ruskila (7,31 km)
13.03 – EK6 Pihlainen (7,16 km)
14.39 – EK7 Heinjoki 2 (2,45 km)
15.33 – EK8 Palonen 2 (14,71 km)
16.21 – EK9 Talluskylä (12,49 km)

Ek-kilometrit yhteensä: 108,33 km

Teksti: Jari Hotti, UrheiluUutiset Motorsport
toimitus@urheiluuutiset.com

Kommentit: Tiedotteet

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com