Ketomaa luottavaisin mielin Hyundai-debyyttiinsä – “Ylpeyttä tähänastisesta työstämme en lähde peittelemään”

16.2.2018 / 05:56
Jari Ketomaa on ajanut ahkerasti testiä tulevan kilpailun alla (Kuva: Juuso Jalovaara).

[ A- ] / [ A+ ]

Rallin parissa urallaan paljon nähnyt ja kokenut Jari Ketomaa lähtee perjantaina käynnistyvään Mikkelin SM-ralliin luottavaisin mielin. Valmistautuminen Hyundai-debyyttiin yhdessä Rallybaron-tiimin kanssa on sujunut Ketomaan mukaan hyvin.

Jari Ketomaata, 38, ei viime vuosina ole Suomessa juuri kilpailemassa nähty. Kahdella edellisellä kaudella Ketomaa osallistui Mikkelin SM-ralliin, mutta muuten kilpailukalenteri täyttyi Aasian-Tyynenmeren sarjan ralleista. Tälle kaudelle Ketomaa solmi sopimuksen Rallybaron-tiimin kanssa ja Ketomaan, sekä Rallybaronin yhteistyö kilpailujen osalta käynnistyy Mikkelin SM-rallista.

– Huikea kisa tulossa ja nyt todella joutuu ajamaan tuloksesta. Omalta osaltani en kuitenkaan ole huolissani, paketti on hyvin kasattu. Ajamme Dmackin uuden tyyppisellä rengaskuviolla ja se näyttää purevan tiehen upeasti. Tällä paketilla on hyvä taistella sekuntikelloa vastaan, vääntöä riittää ja auto tottelee kuljettajaa herkästi, Ketomaa hehkuttaa Rallybaronin tiedotteessa.

Neljä kertaa peräkkäin vuosina 2007-2010 Mikkelin SM-rallin yleiskilpailun voittanut Ketomaa on testannut kalustoa Rallybaron-tiimin kanssa ahkerasti tulevan koitoksen alla. Tiedotteen mukaan vielä kilpailun aattona Hyundaihin kokeiltiin uudenlaisia ratkaisuja ja tuloksien perusteella nuo muutokset vahvistivat auton suorituskykyä entisestään.

– Nyt on tekemisen meininki, mutta pidetään jalat maassa. Tässä on niin monesta eri osa-alueesta kyse, että vasta kisan jälkeen voimme tehdä päätelmät miten meni. Ylpeyttä tähänastisesta työstämme en silti lähde peittelemään. Olen erittäin tyytyväinen niin omaani kuin tiimin tekemään työhön. Mikkelissä tätä sitten hyödynnetään ja ajetaan niin nopeasti kuin osataan, limiitillä heti alusta alkaen, Ketomaa vakuuttaa.

Mikkelin SM-ralli käynnistyy perjantai-iltana raviradalla ajettavalla yleisöerikoiskokeella. Loput kuusi erikoiskoetta ajetaan lauantaina.

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti


Facebook kommentit