MOTORSPORT

Ketomaa tavoittelee tulosparannusta Itärallista – “Lämpimin mielin palaan näille teille”

Jari Ketomaa tavoittelee lauantaina Joensuussa ajettavasta rallin SM-sarjan Itärallista tulosparannusta.

Edellisessä osakilpailussa SM-sarjaan paluun tehnyt konkarikuljettaja Jari Ketomaa, 38, on analysoinut R5-luokan Hyundai i20 -auton dataa tarkalla silmällä ja nyt mikkeliläinen starttaa Itä-Suomen vuoristoradoille Rallybaron-tiimin uusimmalla Hyundailla.

– Onhan se mahtavaa käskeä uunituoretta Hyundaita. Tulee sellainen pikkupoikamainen fiilis, ihan kuin saisi karkkipäivän namut käteensä, Ketomaa sanoo.

Mikkelissä Ketomaa starttasi matkaan hyvän testipaketin saattelemana ja päätarkoitus oli ajaa kilometrit täyteen. Tuloksena oli yleiskilpailun seitsemäs sija. Ketomaa katsoo kilpailun tason olleen poikkeuksellisen korkea ja kokee kisavauhdin olleen sitä, mihin hän varmalla ajolla kykeni. Ketomaa kuitenkin myöntää, ettei ole täysin tyytyväinen tulokseen ja tarkoitus on saattaa autokunta Itärallissa paremmille sijoille.

Realistisesti kilpailemiseen suhtautuva Ketomaa on kuitenkin sisäistänyt, ettei tilanne parin viikon takaisesta ole juurikaan muuttunut.

– Samat miehet vastassa ja kovaa täytyy mennä alusta saakka. Siihen ei muuta lääkettä ole kuin antaa parhaansa alusta alkaen. Tuore auto vastaa samanlaista Hyundaita millä kilpailin Mikkelissä ja peruskuviot ovat sen osalta kunnossa. Käytiin ajamassa testiä ja kokeiltiin hieman erilaisia säätöjä, perusjuttujen läpikäyntiä. Luottavaisin mielin lähdetään kisaan, Ketomaa vakuuttaa.

Itärallista Ketomaa nostaa esiin hyviä muistoja ja kertoo, miten kilpailu on tarjonnut hänelle rallin kumpaakin puolta. Viimeisin kisa vuodelta 2013 päättyi keskeytykseen moottoririkon vuoksi, mutta päällimmäisenä on mielessä voitto vuodelta 2009. Tuolloin Ketomaa kävi taistelua Suomen mestaruudesta ja kauden päätteeksi otti sen myös nimiinsä,

– Lämpimin mielin palaan näille teille. Pidän niiden luonteesta, sillä täällä on sulauduttava osaksi autoa, vieden sitä äärirajoilla jokaiseen ylitykseen ja mutkaan. Onnistuminen maineikkaassa kisassa antaa aina lisäarvoa lopputulokseen, Ketomaa korostaa.

Teksti: Jani Salonen, Rallybaronin tiedotus

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com