MOTORSPORT

Ketomaa tekee paluun rallin SM-sarjaan Rallybaronin väreissä – “Toimintaa on rakennettu ammattilaisten varaan”

Rallin SM-sarja on saamassa tänä vuonna kovan luokan “paluumuuttajan”, kun vuoden 2009 SM1-luokan Suomen mestari Jari Ketomaa tullaan näkemään mukana kotimaisessa arvosarjassa yhdeksän vuoden tauon jälkeen. Ketomaa on lähdössä SM-sarjaan Rallybaron-tiimin Hyundailla.

Antti Leinosen johtama Rallybaron-tiimi, sekä Jari Ketomaa, 38, ovat solmineet kuljettajasopimuksen kauden 2018 osalta. Rallybaron-tiimille kausi 2018 tulee olemaan rallin SM-sarjan SM1-luokassa toinen ja aivan kuten viime kaudella, niin myös tänä vuonna Rallybaron luottaa kaluston osalta Hyundain i20 R5 -autoon. Rallybaronin maanantaina julkaiseman tiedotteen mukaan tallipäällikkö Leinonen pitää Ketomaan tasoisen kokeneen kuljettajan kiinnittämistä tallin palvelukseen kruununa pitkäjänteiselle työlle.

– Sopimus on merkittävä tekijä toimintamme vahvistamisessa. Olemme olleet nyt vajaan vuoden ajan Hyundain kanssa mukana rallin SM-sarjassa ja kyseinen aika oli opettavaista sanan todellisessa merkityksessä. Oma näkemys kokemuksen tärkeydestä toiminnan kehittämiseksi vahvistui ja katse kääntyi Ketomaan suuntaan. Lopputuloksena syntyi kuljettajasopimus hänen kanssaan. Pidän sitä erittäin merkittävänä koko toimintamme kannalta, koska olemme nyt panostaneet autojemme parissa työskenteleviin mekaanikoihin erityisen paljon. Vuorovaikutuksessa ammattikuljettajan kanssa tapahtuu varmasti kehitystyötä joka palvelee kokonaisuutta, Leinonen sanoo.

Ketomaa voitti vuonna 2009 rallin SM-sarjassa SM1-luokan Suomen mestaruuden, mutta on sen jälkeen kilpaillut lähinnä ulkomailla. Kaksi edellistä kautta Aasian-Tyynenmeren rallisarjassa kilpaillut ja viime kaudella sarjan loppupisteissä neljänneksi sijoittunut Ketomaa lähtee innolla mukaan uuteen projektiin.

– Tiimin tahtotila on korkealla ja toimintaa on rakennettu ammattilaisten varaan, joten se tarjoaa loistavat resurssit yhteistyöhön. Omalta osaltani tuon tiimin käyttöön kokemusta, sekä tietotaitoa ja näitä hyödyntämällä käsissä on voittaja-auto. Siitä ei ole epäilystäkään, Ketomaa vakuuttaa.

 

Kuva: Jani Salonen
Rallybaronin trio vasemmalta oikealle: Sami Takaneva, Jari Ketomaa, sekä Antti Leinonen (Kuva: Jani Salonen).

 

Rengasvalmistaja Dmack mukana yhteistyössä

Vuosina 2000-2015 yhteensä 42 MM-ralliin startanneen Ketomaan kilpailuohjelma tälle kaudella tullaan Rallybaronin tiedotteen mukaan julkaisemaan lähiaikoina, mutta mikään suuri ihme ei olisi, jos mikkeliläisen debyytti uuden tiimin väreissä tapahtuisi Ketomaan kotirallissa, Mikkelin ympäristössä ajettavassa SM-Vaakunarallissa helmikuussa. Seuraavaksi edessä on kuitenkin tiivis testirupeama, jonka pohjalta auton kehitystyötä lähdetään rakentamaan.

Rallybaronin ja Ketomaan yhteistyössä mukana tulee vahvasti toimimaan myös rengasvalmistaja Dmack, jonka kanssa Ketomaa on tehnyt yhteistyötä jo usean vuoden ajan, mm. vuosina 2013-2015 Ketomaa osallistui Dmackin väreissä 15 MM-ralliin. Rallin MM-sarjassakin viime vuosina menestystä saavuttanut Dmack panostaa merkittävällä tavalla rallirenkaiden kehitystyöhön ja projekti tuo suomalaisten käyttöön vielä tämän kauden aikana 16-tuumaisen rallirenkaan, jonka kuviointi on Rallybaronin tiedotteen mukaan ainutlaatuinen.

Rallybaron tulee vahvistamaan myös kilpa-autoilun ympärillä olevaa toimintaansa. Tiimin viestinnästä ja markkinoinnista vastaa jatkossa Sami Takaneva, joka aiemmin tuli autourheilun parissa tutuksi Hyundain maahantuojan työtehtävistä.

– Tehtäväni on yksiselitteisesti auttaa kuljettajien, sekä tiimin tukijoita näkyvyydessä. Tuoda heidät lähemmäksi toimintaa ja samalla hyödyntää molempien potentiaalia, mitä toiminnalla kanssamme voidaan saavuttaa. Perusperiaatteena on, että hyötysuhde tukijoukkojemme kanssa on kahdensuuntaista, Takaneva taustoittaa.

Rallin SM-sarja käynnistyy Rovaniemeltä perjantaina ja seuraava osakilpailu, Vaakunaralli, on ohjelmassa 16.- 17. helmikuuta.

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com