Kilpailun järjestäjältä ei vielä vahvistusta Kouvolan MM-rallicrossin suhteen

21.6.2020 / 10:55
Tykkimäen rata on nähnyt vuosien saatossa useita kansainvälisiä kilpailuja (Kuva: Jari Hotti).

[ A- ] / [ A+ ]

Kansainvälinen autoliitto FIA julkaisi perjantaina päivitetyn kilpailukalenterin rallicrossin MM-sarjan osalta, jossa mukana oli myös Kouvola elokuun viimeisenä viikonloppuna. Kilpailun järjestelyistä vastaava Set Promotion ei kuitenkaan vielä vahvistanut, että kyseinen kilpailu ajetaan.

Kuten uutisoimme tiistaina, niin rallicrossin MM-sarjan osakilpailu saatetaan ajaa tänä vuonna Suomessa ja Kouvolan Tykkimäessä, vaikka alunperin MM-sarjan kilpailukalenteriin ei sinivalkoista osakilpailua oltukaan merkitty. Koronavirus on pistänyt myös rallicrossin arvosarjoissa kilpailukalenterit täysin uuteen uskoon ja saadakseen syyskaudelle lisää kilpailuja, pyysi sarjan promoottori IMG suomalaistiimi Set Promotionia järjestelytehtäviin.

– Tälläinen mahdollisuus tuli ja ilmoitimme, että meillä on kiinnostus tapahtuma järjestää. Sitä on tässä nyt työstetty ja työstetään edelleen. Kolmatta viikkoa ollaan tehty ympäripyöreitä päiviä, että saadaan asia nippuun. Halu on kova ja tällä hetkellä kartoitetaan, että pystytäänkö se tekemään vai ei. Aikataulu on tiukka ja olosuhteet kaikkialla maailmassa haastavat, mutta niiden takia tälläinen mahdollisuus on auennut, Set Promotionin Jussi Pinomäki kommentoi alkuviikosta UrheiluUutiset.comin haastattelussa.

Perjantaina kansainvälinen autoliitto FIA julkaisi päivitetyn kilpailukalenterin, joka pysyi muuten aiemmin ilmoitetun kaltaisena, mutta siihen oli lisätty Kouvolan osakilpailu elokuun viimeiseen viikonloppuun. Mitään virallista tiedotetta ei kilpailun järjestämisestä kuitenkaan ole vielä toistaieksi julkaistu, ei FIA:n, IMG:n, eikä myöskään Set Promotionin toimesta.

Pinomäki vahvisti UrheiluUutiset.comille juhannuksen aikaan, että kilpailun järjestäjän osalta asiaa ei voida vielä vahvistaa.

– Muutamia asioita meidän ja IMG:n välillä on vielä kesken. Tähtäämme, että keskiviikkona olisi kaikki yksityiskohdat valmiina ja julkaisisimme tapahtuman virallisesti meidän ja IMG:n toimesta, Pinomäki kommentoi.

Kouvolan Tykkimäessä on ajettu aikaisemmin muun muassa rallicrossin MM-osakilpailu vuonna 2014, EM-osakilpailu 2012 ja 2013, sekä RallyX Nordic -sarjan osakilpailu 2018 ja 2019. MM-sarjan yhteydessä ajetaan myös EM-sarjaa ja sen luokista Kouvolassa, mikäli kilpailu ajetaan, nähdään Super1600-luokka. MM-sarjan lisäluokan RX2:n tilanne on vielä avoin, mutta sen sijaan EM-sarjan Supercar-luokka ei Kouvolan mahdollisessa kilpailussa tule esiintymään.

Rallicrossin MM-sarja 2020

21.-23.08. Höljes, Ruotsi
28.-30.08. Kouvola, Suomi *
18.-20.09. Riika, Latvia
02.-04.10. Spa-Francorchamps, Belgia
09.-11.10. Montalegre, Portugali
16.-18.10. Barcelona, Espanja
29.-31.10. Yas Marina Circuit, Abu Dhabi
11.-13.12. Nurburgring, Saksa

* = Kilpailua ei ole vielä virallisesti vahvistettu

Lue myös! Rallicrossin MM-sarja Suomeen tänä kesänä? – “Aikataulu on tiukka” (16.6.2020)

Teksti: Jari Hotti
toimitus@urheiluuutiset.com


Facebook kommentit