Kilpakumppaneilta runsaasti tukea Tänakille maailmanmestarin johdolla – Video!

4.7.2016 / 19:00

[ A- ] / [ A+ ]

Virolaisen Ott Tänakin haaveet uran ensimmäisestä MM-rallin voitosta räjähtivät kirjaimellisesti kuminkappaleina ilmaan Puolan MM-rallin toiseksi viimeisellä erikoiskokeella. Kilpakumppaneilta saatu tuki viimeisen erikoiskokeen jälkeen kuvastaa hyvin sitä erinomaista yhteishenkeä mitä rallin MM-sarjassa kuljettajien välillä on.

Siinä vaiheessa, kun rallin kolminkertainen maailmanmestari Sebastien Ogier nosti (katso video yläpuolelta) viimeisen erikoiskokeen jälkeen Ott Tänakin ilmaan ja muut kuljettajat, sekä yleisö taputtivat virolaiselle, ei kenellekään ollut enää epäselvää se, kuka oli ollut Puolan MM-rallin nopein kuljettaja ja olisi ehdottomasti ansainnut voiton.

Tänak ajoi Puolan MM-rallissa 21 erikoiskokeella yhdeksän pohja-aikaa ja oli yhteensä 14 kertaa kolmen nopeimman kuljettajan joukossa ek-ajoissa. Tänak siirtyi johtoon perjantaina rallin kahdeksannella erikoiskokeella pitäen johtoasemansa aina sunnuntai-aamuun ja 20. erikoiskokeelle asti. Toiseksi viimeisellä erikoiskokeella kivi tiellä tuhosi Tänakin Fordista renkaan vieden jo lähes varmalta näyttäneen voiton 28-vuotiaalta virolaiselta, mikä olisi ollut hänelle uran ensimmäinen MM-sarjassa.

– Kaikki kunnia Tänakin esitykselle. Kuten aiemminkin Puolassa, niin myös tänä vuonna hän oli siellä todella nopea. Viimeisen erikoiskokeen jälkeen yritin hieman lohduttaa häntä. Se todella tuntuu pahalta, kun pääset noin lähelle ensimmäistä MM-voittoasi, Ogier kommentoi.

– Tottakai on katkera paikka menettää voitto, kun rallista oli enää niin vähän ajamatta. Lajimme voi joskus olla todella armoton, Jari-Matti Latvala muistutti.

– Päästä noin lähelle voittoa, niin voitte ymmärtää kuinka pettynyt koko tiimi on juuri nyt. Mutta tämä on rallia ja meidän täytyy vain hyväksyä se. Ott ja Raigo (Mölder, kartanlukija) tekivät aivan loistavaa työtä koko viikonlopun ajan ja he olisivat ansainneet nousta palkintopallilla korkeimmalle korokkeelle. Nyt ei ollut vielä heidän aikansa, mutta he tietävät, että he pystyvät siihen (voittamaan) ja he tulevat vielä nousemaan tämän yli. Ott tulee ehdottomasti vielä voittamaan rallin MM-sarjassa, Fordin rallitoimintaa pyörittävän M-Sportin tallipäällikkö Malcolm Wilson vakuutti.

– Viime hetken takaisku on ilman muuta iso pettymys Otille ja Raigolle, he todella olisivat ansainneet voiton. Ehdottomasti suuri kunnioitus heidän suoritusta kohtaan tässä rallissa ja olen varma siitä, että heidän aikansa koittaa vielä, Volkswagen Motorsportin tallipäällikkö Jost Capito sanoi.

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti
Media: Symster Rally (video) ja Volkswagen Motorsport (kuva etusivulla)
Kommentit: Tallien tiedotteet


Facebook kommentit