Kinnunen voitti huikean taistelun jälkeen – “En muista näin tasaista kamppailua”

31.5.2021 / 20:34
Jaro Kinnunen ajoi SM2-luokan voittoon Länsirannikon SM-rallissa (Kuva: RPF).

[ A- ] / [ A+ ]

Rallin SM-sarjan kesäkausi avattiin Turun seudulla perjantaina ja lauantaina ajetulla Länsirannikon Rallilla. SM2-luokassa nähtiin hurja voittotaistelu Jaro Kinnusen ja Ville Hautamäen kesken.

SM2-luokan voittoon rallin SM-sarjan kauden kolmannessa osakilpailussa ajoi lopulta Jaro Kinnunen, joka voiton myötä nousi SM-pisteissä kärkeen, pisteen erolla ohi Ville Hautamäen, joka hävisi Kinnuselle 4,1 sekuntia.

– Tosi tuimaa vääntöä oli koko ajan. Kaveri tarjosi kyllä kovan haasteen, en muista ajaneeni koskaan näin tasaista kamppailua. Ilman suurta riskiä ei olisi voinut tältä tasolta vauhtia nostaa. Pieniä virheitä pätkillä tuli tehtyä, mutta kovin monta ylimääräistä sekuntia ei reitille tänään jäänyt, Kinnunen kommentoi tiedotteessaan kilpailun jälkeen.

Länsirannikon SM-rallin keskuspaikka sijaitsi Liedossa ja 12 erikoiskokeen urakka vietiin läpi seitsemän eri kunnan alueella. Kilpailu käynnistyi perjantaina ajetuilla kolmella asfalttipätkällä ja niistä jokaisella SM2-luokan nopein kuljettaja oli Kinnunen, mutta johtomarginaali Hautamäkeen nähden yötauolle saavuttaessa oli vain 1,7 sekuntia.

Myös lauantain ensimmäisellä erikoiskokeella Kinnunen oli nopein, kunnes kilpailun viidennellä erikoiskokeella Hautamäki ehti ensimmäistä kertaa edelle. Kuudennella erikoiskokeella Hautamäki ajoi sitten kilpailun ensimmäisen pohja-aikansa, nousten 1,6 sekunnin päähän Kinnusesta.

Kinnusen vastaus tuli heti huoltotauon jälkeen, jälleen pohja-aika, mutta kahdella seuraavalla erikoiskokeella olikin sitten taas Hautamäen vuoro olla kaksikosta nopeampi ja kun ajamatta oli kolme erikoiskoetta, oli Kinnusen johtomarginaali tasan sekunti. Kolmanneksi viimeisellä erikoiskokeella Kinnunen onnistui kasvattamaan johtomarginaalia 3,1 sekunnilla ja tämä muodostui lopulta voittotaistelun kannalta lopulliseksi ratkaisuksi.

Kahdella viimeisellä erikoiskokeella Kinnunen ja Hautamäki näyttivät mitä on äärimmäisen tasainen kilpailu kärjessä, kun kaksikko kirjautti niin 11. kuin 12. erikoiskokeelle täsmälleen saman ajan! Kinnusen voittomarginaali oli lopulta 4,1 sekuntia, Hautamäki siis toinen ja Anssi Rytkönen ajoi kolmanneksi, häviten voittajalle 46,2 sekuntia. SM-pisteissä kolmantena oleva Kristian Kiviniemi kärsi autonsa tekniikkamurheista ja jäi neljänneksi.

– Vaikka tietysti hirveästi harmittaa se, että tiukan kilpailun jälkeen jäätiin hopealle, hyvää on se, että nähtiin miten hyvin vauhti riittää ja mihin pystytään. Koko ajan tultiin niin paljon kuin päästiin, Hautamäki korosti Porvoon Autopalvelu -tiimin tiedotteessa.

Hautamäki harmitteli kahteen kertaan ajettua Vanha Karunan erikoiskoetta (EK7 ja EK10), joissa hän hävisi Kinnuselle yhteensä 5,9 sekuntia.

– Ensimmäisellä kerralla tein vähän virheitä ja hävittiin 2,8 sekuntia. Toiselle kierrokselle muutettiin hieman nuotteja, eikä sillä kerralla tullut minusta edes mitään aikaa vievää virhettä. Silti hävittiin lyhyellä erikoiskokeella 3,1 sekuntia. Siihen se käytännössä ratkesi, Hautamäki arvioi.

Rallin SM-sarjan seuraava osakilpailu ajetaan Seinäjoella 18.-19. kesäkuuta.

Länsirannikon SM-ralli 2021 ja SM2-luokan lopputulokset

1) Jaro Kinnunen-Tuukka Shemeikka (Mitsubishi) 51.15,4
2) Ville Hautamäki-Mika Juntunen (Mitsubishi) + 4,1
3) Anssi Rytkönen-Juho-Ville Koskela (Mitsubishi) + 46,2
4) Kristian Kiviniemi-Enni Mälkönen (Mitsubishi) + 1.31,4
5) Arto Juolahti-Jani Kovanen (Mitsubishi) + 2.22,9
6) Matias Henkola-Patric Öhman (Mini) + 3.48,5
7) Juha Pasanen-Jari Jaakola (Mitsubishi) + 4.06,3
8) Reijo Heikkilä-Reima Heikkilä (Mitsubishi) + 4.45,2

Kinnusen keskinopeus: 116,7 km/h
Pohja-ajat: Kinnunen 8, Hautamäki 5, Rytkönen

 

 

SM2-luokan SM-pisteet 3/6 osakilpailua

1) Jaro Kinnunen (EMSC) 64
2) Ville Hautamäki (JärvisUA) 63
3) Kristian Kiviniemi (ParkUA) 49
4) Anssi Rytkönen (KoMoKe) 39
5) Arto Juolahti (THU-TEAM) 29
6) Juha Pasanen (OUA) 28
7) Janne Eronen (MHJ-RT) 16
8) Jussi Lindberg (SiAK) 15
9) Matias Henkola (PoSUA) 14
10) Miikka Vuokila (TorUA) 11

 

 

Teksti: Jari Hotti, UrheiluUutiset Motorsport
toimitus@urheiluuutiset.com

Kommentit: Tiedotteet

 

Heikkilä tuplasi voittojen määrän komealla esityksellä – “Meni paremmin kuin ajateltiin”


Facebook kommentit