MOTORSPORT

Kinnusen vaiherikas Tunturiralli toi luokan kakkossijan – “Maaliinpääsy palkitsee aina”

Kiteeläinen Erno Kinnunen ei päässyt ajamaan ehjää kilpailua viime viikonloppuna Arctic Lapland Rallissa, mutta siitä huolimatta lopputuloksena oli SM4-luokan toinen sija.

Rallin SM-sarjan avauskisaan Rovaniemelle Erno Kinnunen lähti tavoittelemaan ehjää suoritusta ja toki tavoitteena oli puolustaa edellisen talven voittoa tuntureilta. Ensimmäinen kisapäivä alkoi komeasti luokan johtopaikalla Kinnusen ja kartanlukija Mikko Lukan osalta.

– Kolmen ajetun erikoiskokeen jälkeen oltiin 36 sekunnin turvin luokkajohdossa, mutta sitten 42 kilometrin Siikakämän pätkällä voittosaumat katosivat. Jäätyneen imuilman anturin takia menetimme siellä noin viisi minuuttia, Kinnunen harmitteli.

Toisen päivän vauhti Honda Civic -kuljettajalla oli kohdallaan, kun taululle kirjattiin neljä pohja-aikaa kuudesta mahdollisesta.

– Kova kiri, sekä myös muiden kohtaama epäonni nostivat meidät lopulta toiseksi. Hilkulla oli tosin meidänkin maaliin pääseminen, sillä viimeisellä 48 kilsan Ristilammen ek:lla hajosi vaihdelaatikko. Puolet pitkästä pätkästä tultiin varovasti, kun osa vaihteista oli hukassa. Varsin vaiherikas kilpailu, mutta se aina palkitsee, kun pääsee maaliin saakka, neljä minuuttia voittoon ajaneelle Jussi Tepolle jäänyt Kinnunen summasi.

SM-sarjan seuraava osakilpailu ajetaan Mikkelissä 16.-17. helmikuuta.

Teksti: Jarno Saari, Erno Kinnusen tiedotus

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com