MOTORSPORT

Kinnusen viides sija siirsi mestaruusratkaisun Turkuun – “Tulos oli pieni pettymys”

Rallin SM-sarjan kauden toiseksi viimeinen osakilpailu Sastamalassa ei tuonut vielä ratkaisua SM3-luokan mitalisijojen suhteen. Koko kauden ajan luokan pistejohdossa ollut Jaro Kinnunen omasi saumat mestaruuteen jo nyt, mutta se olisi vaatinut voittoa tai muiden kärkikuskien epäonnistumista.

Jaro Kinnunen ja kartanlukija Tuukka Shemeikka sijoittuivat Sastamalassa SM3-luokassa viidenneksi, joka ei Peugeot 208 R2 -kaksikkoa tyydyttänyt.

– Tulos oli pieni pettymys, kun tavoitteet ja vauhti eivät olleet sillä tasolla kuin oli ennakoitu. Alussa kyllä yritettiin, mutta ajo tökki, tuli liian leveitä ajolinjoja ja pienet virheet maksoivat, Kinnunen harmitteli.

– Aina ne virheet verottavat meidän kivikovassa luokassa. Täysillä täytyy ajaa ja ottaa riskejäkin, että kärkivauhtiin pääsee. Kun alussa ei päästy hyvään vauhtiin, sen jälkeen ei nähty järkeväksi lähteä repimään väkisin.

Kinnunen totesi, että kovaa toki ajettiin, vaikka viimeinen puristus jätettiin pois.

– Nelospätkällä meidän eteen nostettiin edellä kaatanut kilpailija. Jouduttiin ajamaan sen auton perässä puolet pätkästä ja aikaa meni lähes kymmenen sekuntia hukkaan. Se ei meidän kisan kulkua juuri muuttanut, mutta yhden sijan se
lopputulosta verotti. Meillä oli tiukka vääntö lopussa nelospaikasta, mutta jouduimme taipumaan 0,4 sekunnin erolla viidenneksi, Kinnunen kertasi.

Rallin SM-sarjan kauden viimeinen osakilpailu ajetaan Turun ja Salon seudulla syyskuun viimeisenä viikonloppuna.

SM3-luokan pistetilanne 6/7 osakilpailua

1) Jaro Kinnunen (EMSC) 112
2) Samuli Vuorisalo (TMS) 84
3) Niko Mäkinen (LaihUA) 69
4) Henri Hokkala (ALTI) 65
5) Jussi Lindberg (SiAk) 57

Teksti: Jarno Saari, Jaro Kinnusen tiedotus

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com