MOTORSPORT

Kiviniemen Tunturiralli päättyi pettymykseen – “Vaihdelaatikosta jäi ykkönen päälle”

Rallin SM-sarja käynnistyi tuttuun tyyliin Rovaniemeltä Arctic Lapland Rallyn merkeissä viime viikonloppuna. Kristian Kiviniemi ja Matti Kangas jatkavat sarjassa, mutta viime kaudeksi hankittu Citroen R5-auto jäi talliin ja tulille otettiin tuttu Mitsubishi Lancer E10 -malli.

– Meillä oli koko viime kausi ongelmia Citroenin kanssa. Katsoimme, että emme pysty juuri tällä hetkellä harjoitelemaan sillä tarpeeksi ja pääsemään sillä siihen vauhtiin, kuin pitäisi. Otetaan Mitsubishilla uutta vauhtia meidän toimintaan, Kristian Kiviniemi perusteli valintaansa Kiviniemi Motorsportin tiedotteessa.

Citroen on edelleen tiimin omistuksessa. Kiviniemi tarkentaa vielä eroja autojen välillä, kun puhutaan ajotavasta.

– Ajotyyliini sopii, että auto menee enemmän luisussa. Mitsubihilla se on ainakin nyt helpompaa.

Kiviniemi ja Kangas lähtivät SM2-luokan pistejahtiin Rovaniemelle mielessä vain yksi asia.

– Suomen mestaruus. Meillä on siihen hyvät mahdollisuudet, Kiviniemi uskoo.

Kymmenen erikoiskokeen ja 250 ek-kilometrin taival ei ollut kuitenkaan Tunturirallissa onnistuakseen Kiviniemeltä. Vaikka luokan toinen tila oli hallussa perjantain jälkeen ja eroa kärkeen puolitoista minuuttia, ei auto ollut kunnossa.

– Voimansiirrossa hydraulipumppu oli rikki ja lukot eivät toimineet. Saimme auton lauantaiksi kuntoon, mutta eroa johtavaan Eerik Pietariseen oli sen verran, että katsoimme parhaaksi ajaa kakkospaikasta, Kiviniemi totesi kisan toisen puoliskon alettua.

Vaikka ero Pietariseen oli kasvanut kahteen ja puoleen minuutiin, niin vielä ennen viimeistä erikoiskoetta oli toiveita pitää sijoitus, mutta yhdessä risteyksessä ajatus mureni.

– Vaihdelaatikosta jäi ykkönen päälle. Saimme myöhemmin kolmosvaihteen päälle, jolla köryyteltiin maaliin, sijalle 10. lopulta sijoittunut Kiviniemi manasi.

– Moottorin tehojen kanssa oli ongelmia, emme siksi pystyneet haastamaan Pietarista. Taas on auton kanssa tekemistä, että ollaan seuraavassa osakilpailussa valmiita taistelemaan, Kiviniemi pohti jo tulevaa, Mikkelissä 17-18. helmikuuta ajettavaa seuraavaa SM-osakilpailua.

Lähde: Kiviniemi Motorsportin tiedote

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com