MOTORSPORT

Koivula niukasti mitaleiden ulkopuolelle EM-finaalissa

Jääspeedwayn EM-finaali ajettiin viikonloppuna Puolan Sanokissa tekojääovaalilla. Suomen edustajat Max Koivula ja Heikki Huusko lähtivät vahvan alkukauden siivittämänä jahtaamaan menestystä EM-finaalissa.

Avauspäivänä suomalaiset aloittivat vahvasti voittamalla kaksi ensimmäistä eräänsä, mutta kilpailun edetessä sijoitukset erissä hieman hiipuivat. Koivula ajoi 11 pistettä ja selvisi Last chance -erään jahtaamaan paikkaa neljän parhaan finaalierässä. Koivula jäi erässä viimeiseksi ja lopulta ensimmäisen päivän sijoitus oli kuudes.

Huusko aloitti vahvasti kahdella voitolla, mutta hän harmittavasti kaatui kahdessa seuraavassa erässä. Viimeisessä erässään Huusko oli toinen ja jäi lopulta pisteen Last chance -erästä.

Sunnuntaina kilpailun toisena ja ratkaisevana päivänä Huusko aloitti jälleen vahvasti ja kolmen erän jälkeen pisteitä oli kasassa kahden erävoiton siivittämänä seitsemän. Neljännessä erässään Huusko kaatui ensimmäisessä kurvissa, eikä pisteitä tullut. Viimeisessä erässään mies ajoi kolmanneksi ja jäi jälleen harmittavasti pisteen Last chance -erästä. Sijoitus lauantain tapaan seitsemäs.

Koivula ajoi tasaisesti viidestä alkuerästä yhden erävoiton ja neljä kakkossijaa. Pirkanmaalainen selvisi Last chance -erään ajaen siinä hienosti toiseksi ja saavuttaen paikan neljän parhaan finaalierässä. Finaalissa Koivula jäi lopulta viimeiseksi ja EM-mitali jäi niukasti saavuttamatta.

– Tyytyväinen olen viikonlopun kilpailuun. Lauantaihin en ole ihan tyytyväinen, vähän vauhti hiipui kilpailun edetessä. Päätöspäivänä ajo sujui paremmin ja tasaisesti tuli pisteitä. Pyöriin tehtiin eilisen jälkeen muutoksia ja ne toimivat hyvin. Ratakin oli tänään paremman tuntuinen, semmoinen standardi tekojää. Siitä oli eilisen jälkeen höylätty pintaa pois, eikä reikiä tai jarrupatteja tullut.

– Oli hienoa päästä finaaliin, se oli tavoite. Siinä sain ihan hyvän startin, mutta Zorn pystyi minua hieman blokkaamaan. Olin pitkään toisena tai kolmantena. Pidin ajolinjan sisällä, mutta lopulta tipuin neljänneksi, kun ulkoa tultiin kovalla vauhdilla. Kokonaisuutena hieno viikonloppu, kommentoi Koivula suoritustaan.

Euroopan mestariksi ajoi kestomenestyjä itävaltalainen Franz Zorn. Ruotsin Jimmy Olsen nousi tämän päivän vahvan suorituksen ansiosta hopealle ja pronssi pujotettiin saksalaisen Max Niedermaierin kaulaan.

Tulokset:

1. Franz Zorn Itävalta 35
2. Jimmy Olsen Ruotsi 28
3. Max Niedermaier Saksa 25
4. Max Koivula Suomi 22 (11+11)
5. Lukas Hutla Tsekki 22
6. Luca Bauer Italia 21
7. Jimmy Hörnell Lidfalk Ruotsi 16
8. Heikki Huusko Suomi 16 (8+8)
9. Jasper Iwema Hollanti 15
10. Andrej Divis Tsekki 12
11. Martin Posch Itävalta 12
12. Maximilian Niedermaier Saksa 10
13. Sebastian Reitsma Hollanti 6
14. Franz Mayerbüchler Saksa 5
15. Radek Hutla Tsekki 3
16. Michal Knapp Puola 2
17. Joakim Söderström Ruotsi 2

Lähde: SML tiedote

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com