Kokenut brittitoimittaja ihmeissään Jari Huttusen synnyinseudusta – “Olen maalaispoika”

7.2.2018 / 09:28
Jari Huttunen Suomen MM-rallissa heinäkuussa 2017 (Jaanus Ree / Red Bull Content Pool).

[ A- ] / [ A+ ]

Kokenut ja erittäin arvostettu brittitoimittaja Martin Holmes on nähnyt pitkällä urallaan jokaisen MM-sarjassa menestyneen suomalaiskuljettajan taipaleen aloittelijasta aina maailmanmestariksi asti, mutta viimeisimmän tulokkaan kohdalla jopa Holmes yllättyi. Jari Huttunen kun on kotoisin seudulta, mistä aiemmin ei ole rallikuljettajia Suomesta maailmalle ponnistanut.

On sanomattakin selvää, että rallin suomalainen pääkaupunki on aina ollut ja tulee aina olemaan Jyväskylä. Se, että moni kovan tason suomalainen rallikuljettaja on kotoisin Keski-Suomen alueelta, ei yllätä, mutta kovaa nousua rallin huipulle tekevän Jari Huttusen synnyinseutu sai kokeneen brittitoimittajankin katsomaan Suomen karttaa tarkemmin.

– Se, että hän on suomalainen rallikuljettaja, tarkoittaa toki sitä, että häntä kannattaa seurata erityisen tarkasti. Mutta se mikä on epätavallista, niin hän tulee alueelta jonka ei olla totuttu tuottavan rallitähtiä. Kiuruvesi kun sijaitsee Jyväskylän pohjoispuolella, lähes puolivälissä Jyväskylää ja Oulua, Martin Holmes kirjoittaa australialaisen Rallysport Magazine -verkkosivuston artikkelissaan.

Holmes haastatteli Huttusta aiemmin tammikuussa Autosport International Show -tapahtumassa Englannissa ja esittelee artikkelissaan kiuruveteläisen tähänastista uraa.

– Se mistä olen kotoisin, niin siellä ei juurikaan harrasteta rallia tai ei ole rallifaneja. Kun olin seitsemänvuotias, niin aloitin kartingin ja kilpailin siinä 11 vuoden ajan. Sitten rahat loppui ja vaihdoimme ralliin. Kun aloitat rallin, se on paljon halvempaa, mutta sen jälkeen se ei olekaan enää niin halpaa, Huttunen kertoo.

Huttusen osalta ei ralliharrastuksen voida ainakaan sanoa periytyneen isältä pojalle.

– Kukaan perheessäni ei ole harrastanut rallia, joten siinä suhteessa olen hieman epätavallinen. Ajoin tavallisia autoja paljon. Kun olin viiden vanha, niin isäni hommasi minulle tavallisen auton, jolla pystyin ajelemaan päivittäin. Olen maalaispoika ja asuin maatilalle. Ajelin maatilamme teillä kesäisin ja järvenjäällä talvisin, joten minulla oli paljon paikkoja missä pystyin ajamaan. Kilometrejä kertyi paljon, Huttunen muistelee lapsuusvuosiaan.

Huttunen avaa kilpailukautensa kuluvan vuoden osalta Ruotsin MM-rallissa, joka käynnistyy torstaina 15. helmikuuta. Huttunen ja kartanlukija Antti Linnaketo kilpailevat WRC2-luokassa Hyundai i20 R5 -autolla.

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti
Lähde: Rallysport Magazine


Facebook kommentit