MOTORSPORT

Kokenut tiimikaveri jäänyt alkukaudella täysin Grönholmin varjoon – “Periksi ei anneta”

Vaikka GRX Taneco -tiimin kuljettajista Timur Timerzyanovilla onkin huomattavasti enemmän kokemusta rallicrossin arvosarjoissa kilpailemisesta kuin tiimikaverillaan Niclas Grönholmilla, on suomalaiskuljettaja ollut tällä kaudella selkeästi venäläistä edellä.

Timur Timerzyanovin, 31, CV:stä löytyy muun muassa kolme rallicrossin Euroopan mestaruutta ja lisäksi hän on osallistunut tähän mennessä rallicrossin MM-sarjan historian kaikkiin 53 osakilpailuun. Timerzyanov on saavuttanut MM-sarjassa kaksi palkintosijoitusta (Kanada 2014 kolmas, Espanja 2016 kolmas) ja yhteensä 11 finaalipaikkaa. Tällä kaudella tiimikaveri Niclas Grönholm on ollut kuitenkin selkeästi Timerzyanovia edellä.

Kun takana on nyt neljä MM-osakilpailua kuluvan kauden osalta, johtaa Grönholm MM-pisteissä Timerzyanovia 52-34. 16 ajetusta alkuerästä Grönholm on ollut nopeampi peräti yhdessätoista ja finaalipaikkojen määrässä suomalaiskuljettaja johtaa lukemin 2-0. Viimeisimmän finaalipaikkansa Grönholm nappasi viime viikonloppuna Silverstonessa, Englannissa, kun Timerzyanov jäi neljännen kerran tällä kaudella semifinaalivaiheeseen.

– Timur ei Silverstonessa oikein päässyt kunnon vauhtiin, mutta uskon, että se on vain ajan kysymys. Hän alkaa kyllä saada ansaitsemiaan hyviä tuloksia, GRX Tanecon tiimipäällikkö Jussi Pinomäki vakuuttaa tiimin tiedotteessa.

Myöskään Timerzyanov itse ei ollut tyytyväinen Silverstonen suoritukseensa peilaten sitä samalla myös koko kauden tähän astisiin otteisiin.

– En ole tyytyväinen viikonlopun tuloksiin. Minun pitäisi pystyä ajamaan parempia aikoja ja pystyä olemaan nopeampi. En tiedä mitä tapahtui. Mielestäni panin kaikkeni likoon, mutta huippuvauhtini ei vain ole sitä mitä sen pitäisi olla. Periksi ei kuitenkaan anneta. Tiedän pystyväni parempaan, Timerzyanov loi uskoa paremmasta huomisesta.

Rallicrossin MM-sarjan seuraava osakilpailu ajetaan Hellin legendaarisella radalla Norjassa 9.-10. kesäkuuta.

Timur Timerzyanovin kausi MM-sarjassa 2018

Barcelona, Espanja – 10. (9.)
Montalegre, Portugali – 12. (12.)
Mettet, Belgia – 8. (8.)
Silverstone, Englanti – 12. (12.)

34 MM-pistettä, sijoitus kuljettajien MM-sarjassa 10.
Sijoituksissa loppusijoitus (sulkeissa sijoitus alkuerissä)

 

Hae Lainaa

 

Lue myös! Grönholmin palkintomahdollisuus on jo realismia – “Hän ajoi finaalissa hyvin” (28.5.2018)

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com