MOTORSPORT

Kolari pilasi Lindholmin kisan

Attempto Racingin Lamborghini-kuljettaja Emil Lindholm, 19, ja hänen ajajaparinsa Saksan Andre Gies ylsivät Saksan ADAC GT Masters -ratasarjan viidennen kilpailuviikonlopun ensimmäisessä startissa Nürburgringillä sijalle 16, mutta joutuivat kolarin seurauksena keskeyttämään toisen osakilpailun.

Lindholm oli luonnollisesti harmissaan keskeytyksestä, joka oli autokunnalle kauden toinen kymmenestä ajetusta osakilpailusta.

– Lauantain kisa oli ihan ok. Tallikaverini Andre (Gies) ajoi hyvin aika-ajossa (23:s). Lähtö ja kuljettajanvaihto onnistuivat hyvin. Kisan loppuvaiheessa pääsimme ajamaan kilpaa viime vuoden mestaria vastaan, jonka myös pidimme kovan väännön jälkeen takanamme.

– Oli mukava huomata, että kun paikkamme radalla oli sama niin sarjan puolustava mestari ei ollut meitä yhtään nopeampi.

Lindholm sanoo, että kovatasoisessa ja ennen kaikkea tasaväkisessä sarjassa aika-ajon merkitys on suuri. Jo puolen sekunnin parannus nostaa lähtöruutua yli kymmenellä.

– Yli kolmenkymmenen kookkaan GT3-auton joukossa sopivan välin löytäminen hyvälle aika-ajokierrokselle on ollut ongelmamme koko kauden. Täälläkin kolmekymmentä nopeinta autokuntaa ajoi aika-ajossa 1,9 sekunnin sisälle toisistaan. Pienikin virhe tai ruuhka radalla pudottaa sijoitusta roimasti, eikä takamatkalta pääse nousemaan kuin muutaman sijan korkeintaan.

– Lisäksi sarjassa käytettävien renkaiden pito on parhaimmillaan kahden kierroksen aikana, joten ruuhkiin juuttumisiin ei ole varaa. Hyvä ja oikea väli ajaa nopea kierros pitää löytää nopeasti, muuten peli on menetetty. Tässä meillä on vielä opittavaa, Lindholm muistuttaa.

Sunnuntaina ajettu toinen osakilpailu päättyi 15 kierroksen jälkeen keskeytykseen. Syyt keskeytykseen saivat alkunsa välittömästi startin jälkeen ennen radan toista mutkaa.

– Jäin kahden auton väliin puristuksiin, enkä ehtinyt reagoida siihen mitenkään. Autostamme irtosivat osumien seurauksena puskurit ja myös ajovalot rikkoutuivat. Viidentoista kierroksen jälkeen lokasuoja tippui renkaan päälle ja se sai aikaiseksi paljon savua.

– Kun emme tienneet, mikä oli vikana niin tiimimme päätti ottaa varotoimena automme kisasta ulos. Renkaan mahdollinen rikkoutuminen ja sitä seurannut ulosajo olisi voinut aiheuttaa autoomme vieläkin suurempia vaurioita.

ADAC GT Masters -sarjaa on jäljellä vielä kaksi kilpailuviikonloppua. Sarja jatkuu kahden viikon kuluttua Zandvoortissa Hollannissa ja se päättyy lokakuun alussa Hockenheimin moottoriradalle Saksaan.

Lähde: Emil Lindholmin tiedote

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com