MOTORSPORT

Kolmannen lähdön huima nousu Trogenin viikonlopun kohokohta Jerezissa – “Täytyy sanoa, että taistelin”

Tuskin oli Barcelonen kilpailuviikonlopun hiet ehditty pestä ajohaalareista, kun Sami-Matti Trogen otti suunnaksi Jerezin, missä ajettiin viime viikonloppuna kauden neljäs Espanjan F4–sarjan osakilpailu.

Lähtökohdat olivat kunnossa, edellisessä kilpailussa auton moottorissa havaittu tehojen hiipuminen oli huomattu, vika paikallistettu ja huoltotiimin toimesta korjattu. Tavoitteena oli, kuten aina kun lohjalainen on radalla, palkintokoroke.

– Edellinen kisa jätti vähän karvaan maun, oli hyvä kun pääsin nopeasti uudelleen kisaamaan. Huolto lähetti jo alkuviikosta terveisiä, että auto on kunnossa, joten hyvillä mielin lähdettiin matkaan, Trogen kertoo tiedotteessaan.

Viikonloppuna ajettiin kolme kilpailulähtöä joista lauantaina kaksi ja sunnuntaina aamulla yksi. Perjantaina oli ohjelmassa aika-ajo.

– Ei se aika-ajon meno ihan naurattanut. Sain parhaan tuloksen vasta loppuhetkillä, kun se olisi hyvä ajaa jo alussa. Tuskailin jarrutusten kanssa, en saanut niitä osumaan niin hyvin kuin olisin halunnut.

Lauantai valkeni aurinkoisena ja kuumana, lämpötila Jerezin rata-alueella huiteli yli kolmessakymmenessä.

– Jo aamusta huomasi, että taitaa tulle aika hikinen päivä, eikä pelkästään sään takia. Lähtöpaikka oli kaukaa kärjen takaa ruudusta 12, joten se tiesi urakointia. Mulla on ollut ajaminen hyvällä mallilla, kyllä mä siihen luotan, ja lähdöt olen saanut onnistumaan, niin kävi tälläkin kertaa. Aikani hikoiltua olin noussut muutaman sijan ja maalissa olin yhdeksäs, Trogen kertaa.

Lauantai-päivän kuljettajat tankkasivat energiaa ja keskittyivät illan toiseen starttiin.

– Meni päivä siihen, että lepäiltiin varjossa, syötiin kevyesti ja juotiin vettä. Ennen starttia olin erittäin latautunut ja ajattelin, että nyt mennään eikä meinata. Lähdössä hetken ihmettelin auton outoa ääntä, mutta en keskittynyt siihen, vaan annoin palaa. Olin nousemassa kahdeksanneksi, kun puoli kierrosta oli ajettu ja samalla auto simahti kuin taikaiskusta. Sinne jäätiin radan varelle tuumailemaan. Jos olisin sarjakuvahahmo, mulla olisi näkynyt sellainen sysimusta pilvi leijumassa kypärän päällä. Varikolla selvisi, että bensapumpun johto oli irronnut.

Sunnuntaina kilpailu jatkui viikonlopun kolmannella ja viimeisellä kilpailulähdöllä.

– Nieleskelin keskeytyksen tuomaa pettymystä lauantaina illallisella ja samalla huomasin nieleskeleväni vähän kivuliaasti. Olo muuttui iltaa kohden vetelämmäksi ja mietin että ei kai taas, kipeänä ajaminen on jo kokeiltu. Sunnuntaina aamulla auto oli tietenkin laitettu kuntoon, nyt piti vain saada kuskikin samaan tikkiin.

– Starttasin 12. ruudusta ja nousin viidenneksi, täytyy sanoa että mä taistelin. Sekä jaksamista, että muita vastaan ja olin helpottunut kun pääsin ruutulipulle. Jo puolivälissä olin aivan rätti, voimat loppuivat. Viimeinen vartti oli yhtä tuskaa ja keskittyminen vaikeaa, mutta onnistuminen veti suupieliä hymyyn.

Jerezin kilpailun jälkeen on tauon aika, seuraava osakilpailu kun ajetaan Espanjan Navarrassa lokakuun puolivälissä.

– Juuri nyt tuntuu, että onneksi saan hetken huilata, sen verran puskee flunssaa päälle, mutta tiedän että muutaman päivän päästä voisi jo lähteä kisaamaan. Kolmen viikon paussi tekee terää kyllä ihan oikeasti, nyt täytän taas tankit ja olen Navarrassa vedossa, Trogen päätti.

Teksti: Toni Lönnroos, Sami-Matti Trogenin tiedotus

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com