MOTORSPORT

Kolme MM-rallia, kolme eri voittajaa – Ogier nousi MM-pistejohtoon

Rallin MM-sarjan alkukausi on osoittanut, että sarja on voimasuhteiltaan erittäin tasainen ja käytännössä jokainen talli voi nousta osakilpailuissa voittajaksi. Nyt kun takana on kolme ajettua MM-rallia, niin voittaneen tallin ja kuljettajan nimi on ollut joka kerta eri. Meksikossa kauden avausvoittoaan pääsivät juhlimaan Citroen ja Kris Meeke.

Nyt tullut voitto on molemmille, niin tallille kuin kuljettajallekin, erittäin tärkeä, onhan molempien alkukausi ollut lähes katastrofaalisen heikko. Meeke nappasi rallin johtopaikan heti perjantain ensimmäisellä erikoiskokeella ja piti sen aina maaliin asti, vaikka viimeisen erikoiskokeen loppumetreillä britti lipsauttikin autonsa ulos tieltä ja lähellä oli, että ylivoimainen johtoasema olisi vaihtunut megaluokan pettymykseen.

Meeke kuitenkin pääsi maaliin asti ja voitti toiseksi ajaneen Sebastien Ogierin lopulta 13,8 sekunnilla. Ogier nousi samalla MM-pisteissä johtoon ja ranskalainen on ainoa kuljettaja, joka on ollut kauden jokaisessa osakilpailussa tähän mennessä palkintopallilla. Hyundain Thierry Neuville sai Meeken tavoin vihdoin ja viimein nyt onnistumisen ja belgialainen nousi ensimmäistä kertaa tällä kaudella palkintopallille ollen kolmas.

Neuville kuittasi myös viisi lisäpistettä, kun hän oli rallin päättäneellä Power Stage -erikoiskokeella nopein. Ogier oli toinen (neljä lisäpistettä), yleiskilpailussa neljänneksi sijoittunut Tänak kolmas (kolme) ja Dani Sordo viides (yksi).

“Täytyy muistaa, että jokainen piste on tärkeä”

Neljännen sijan ja kaksi lisäpistettä Power Stagelta nappasi Toyotan Jari-Matti Latvala, jonka loppusijoitus rallissa oli kuudes. Latvala jäi nyt ensimmäistä kertaa tällä kaudella ilman palkintosijoitusta ja menetti MM-pistejohtonsa Ogierille, mutta jatkaa kautta toiselta sijalta ja eroa ranskalaiseen on vain kahdeksan pistettä.

– Auto tuntui tänään paremmalta kuin kertaakaan aiemmin tänä viikonloppuna ja siitä kiitos meidän moottoreista vastaavalle henkilölle, joka on tehnyt hienoa työtä säätöjen kanssa. Yritin (viimeisellä erikoiskokeella) rajusti, katsotaan riittääkö se Power Stage -pisteisiin. Täytyy muistaa, että jokainen piste on tärkeä, kun pisteitä kauden jälkeen lasketaan, Latvala pohti tilannettaan viimeisen erikoiskokeen pistetaistelussa, kun osa kuljettajista oli vielä matkalla kohti maalia.

Viikonlopun aikana sairastunut Juho Hänninen taisteli toisen Toyotan maaliin seitsemännellä sijalla.

– Kova viikonloppu takana ja sairaana kilpaileminen ei tehnyt siitä yhtään helpompaa. Ennen ja jälkeen erikoiskokeita olotila ei ollut hyvä, mutta pätkillä ihan ok, Hänninen kommentoi.

WRC2-luokan voitti myös edellisessä MM-rallissa Ruotsissa luokkavoittoon ajanut Pontus Tidemand, joka löi toiseksi sijoittuneen Eric Camillin 42,7 sekunnilla. Ennen sunnuntaina ajettuja kahta viimeistä erikoiskoetta kaksikon välinen ero oli vain kaksi sekuntia, joten Tidemand repäisi eroa päätöspäivänä lisää Camilliin yli 40 sekuntia.

– Loistava taistelu ja loistava ralli. Kaikki toimi tänään hienosti, täydellistä! Loistava startti tähän kauteen, onnellinen Tidemand hehkutti.

Rallin MM-sarjan seuraava osakilpailu ajetaan Korsikan saarella 7.-9. huhtikuuta. Kyseessä on kauden ensimmäinen asfaltilla ajettava osakilpailu.

Meksikon MM-rallin lopputulokset

1) Kris Meeke (Citroen) 3.22.04,6
2) Sebastien Ogier (Ford) + 13,8
3) Thierry Neuville (Hyundai) + 59,7
4) Ott Tänak (Ford) + 2.18,3
5) Hayden Paddon (Hyundai) + 3.32,9
6) Jari-Matti Latvala (Toyota) + 4.40,3
7) Juho Hänninen (Toyota) + 5.06,2
8) Dani Sordo (Hyundai) + 5.22,7
9) Elfyn Evans (Ford) + 8.41,8
10) Pontus Tidemand (Skoda) + 10.51,9

Kuljettajien MM-pisteet (3/13 osakilpailua)

1) Sebastien Ogier 66
2) Jari-Matti Latvala 58
3) Ott Tänak 48
4) Dani Sordo 30
5) Thierry Neuville 28
6) Kris Meeke 27

—–

11) Juho Hänninen 9
15) Teemu Suninen 1

 

 

Lue myös! Huh, mitä draamaa Meksikon MM-rallin viimeisillä metreillä! Meeke oli lähellä hölmöillä voittonsa Ogierille (12.3.2017)

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com