MOTORSPORT

Komea työnäyte jälleen kerran – Huttunen ei vastustajien meriittejä kumarrellut

Jari Huttunen yhdessä kartanlukijansa Mikko Lukan kanssa on sijoittunut tänään sunnuntaina Italiassa ajetussa kovatasoisessa Alba Rallissa hienosti toiseksi.

Jari Huttusen kauden toinen asfalttikilpailu toi huipputuloksen, kun Alba Ralli Italiassa sunnuntaina päättyi Hyundain tehdaskalustolla kilpailleelta suomalaiskuljettajalta hienoon kakkossijaan. Kilpailun voittoon ajoi Hyundain tehdaskuljettaja Craig Breen, joka nappasi johtopaikan haltuunsa avauserikoiskokeella ja piti asemansa aina maaliin asti.

Huttunen ja kartanlukija Mikko Lukka olivat ainoat, jotka pystyivät tarjoamaan Breenin autokunnalle vastusta. Kuuden erikoiskokeen jälkeen, karavaanin saapuessa toiselle huoltotauolle, oli Breenin ja Huttusen välinen aikaero 8,6 sekuntia. Huttunen ajoi seitsemännelle erikoiskokeelle pohja-ajan, kaventaen eroa Breeniin nähden 1,6 sekunnilla. Breenin vastaus tuli kuitenkin heti kahdeksannella erikoiskokeella, kun hän oli Huttusta sekunnin nopeampi.

Alba Rallin viimeinen erikoiskoe oli pituudeltaan vain 6,2 kilometriä ja kun Breen ei virheeseen sortunut, ajoi irlantilainen kilpailun voittoon. Voittomarginaali Huttuseen nähden oli lopulta 8,7 sekuntia. Huttusen suoritus oli jälleen kerran erinomainen. Taakse lopputuloksissa jäivät muun muassa rallin MM-sarjan konkari ja asfalttispesialisti Dani Sordo, sekä isäntämaan Luca Rossetti, rallin kolminkertainen Euroopan mestari. Sordon Huttunen löi 14,8 sekunnilla.

– Jari ajoi uskomattoman hyvin tänään, hänen vauhtinsa oli loistavaa koko päivän ajan, Breen kehui kilpakumppaniaan viimeisen erikoiskokeen maalissa.

Huttunen totesi jo kilpailun alla Hyundai Suomen kotisivujen haastattelussa, että kovatasoiset kilpailut ovat hänelle juuri sitä mistä kiuruveteläinen eniten nauttii. Vaikka nytkin vastassa oli MM-sarjan kokeneita ja menestyneitä konkareita Breenin ja Sordon johdolla, sekä nopeita italialaisia asfalttispesialisteja, ajoi Huttunen virheettömän kilpailun ja taisteli kilpailun voitosta koko sunnuntain ajan.

– Nautin siitä, että mitä kovempi paikka on. Sitä rentoutuneempi olen. Kun lähden ajamaan, niin lähden aina ajamaan voitosta, Huttunen korosti Alba Rallin alla.

Huttusen ja Lukan kausi kilpailujen osalta jatkuu jo ensi viikolla, kun kaksikko suuntaa Puolaan, missä ajetaan paikallisen rallisarjan kauden avausosakilpailu nimeltään Rajd Rzeszowski. Ruotsin MM-rallin ja Bohemia Rallin tavoin Huttunen kilpailee Puolassa puolalaisen 2Brally-tiimin Hyundailla. Asfaltilla ajettavassa kilpailussa kahden päivän aikana yhdeksän erikoiskoetta pitää sisällään yhteensä 133,6 ek-kilometriä.

Alba Rallin yleiskilpailun lopputulokset

1) Craig Breen (IRL) Hyundai i20 R5 1.01.32,5
2) Jari Huttunen Hyundai i20 R5 + 8,7
3) Dani Sordo (ESP) Hyundai i20 R5 + 23,5
4) Luca Rossetti (ITA) Hyundai i20 R5 + 26,5
5) Anthony Fotia (FRA) Volkswagen Polo GTI R5 + 32,2
6) Corrado Fontana (ITA) Hyundai NG i20 WRC + 39,3
7) Simone Miele (ITA) Citroen DS3 WRC + 48,0
8) Ole Christian Veiby (NOR) Hyundai i20 R5 + 55,2
9) Gregoire Munster (LUX) Hyundai i20 R5 + 1.00,8
10) Elwis Chentre (ITA) Skoda Fabia R5 + 1.04,2

Breenin keskinopeus: 100,3 km/h
Pohja-ajat: Breen 5, Fontana 2, Huttunen 1, Miele 1

Teksti: Jari Hotti, UrheiluUutiset Motorsport
toimitus@urheiluuutiset.com

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com