Komea veto päätöspätkällä nosti Markus Mannisen toiseksi – “Tosi hieno fiilis”

28.6.2022 / 11:19
Markus Manninen oli hyvässä vauhdissa Italian asfaltilla (Kuva: Walter Ballario).

[ A- ] / [ A+ ]

Markus Manninen yhdessä kartanlukijansa Teemu Sillanpään kanssa nappasivat hienon kakkossijan, kun GR Yaris Rally Cup -rallisarjan kauden toinen osakilpailu ajettiin viime viikonloppuna Alba Rallin yhteydessä.

Toista kauttaan Italiassa, GR Yaris Rally Cup -sarjassa, kilpaileva Markus Manninen, 27, oli viidestä aiemmasta kilpailusta saavuttanut kaksi kolmatta sijaa, mutta nyt tuli uran tähän mennessä paras sijoitus, kun Alba Rallin maalissa Manninen ja kartanlukija Teemu Sillanpää löytyivät tulosluettelosta toiselta riviltä.

– Tosi hieno fiilis, että saavutimme ajamalla näin hyvän tuloksen. Olemme nyt sarjassa toisena, joten tästä on hyvä jatkaa kautta eteenpäin. Kiitos kaikille tukijoillemme, ilman heitä tämä ei olisi mahdollista, Manninen kommentoi tiedotteessaan kilpailun jälkeen.

Alba Rallissa ajettiin yhdeksän erikoiskoetta asfaltilla, yhteispituudeltaan hieman yli 121 kilometriä. Kauden avauksessa kolmanneksi sijoittunut Manninen oli samaisella kolmannella sijalla myös nyt, kun ajamatta oli kilpailun viimeinen erikoiskoe. Eroa toisena olleeseen Angelo Pucci Grossiin oli yhdeksän sekuntia, mutta kun Manninen latasi viimeiselle erikoiskokeelle hurjan pohja-ajan, jäi Pucci Grossi taakse lopulta 0,6 sekunnin turvin.

– Päätimme lopussa, että nyt ajamme sen minkä pääsemme. Tuon kovempaa Yariksella ei päässyt. Ajoimme iltapäivän lenkillä kaksi pohja-aikaa, mikä oli taas hyvä osoitus vauhdistamme. He olivat taas ihmeissään, että Suomi-pojat työnsivät menemään niinkin kovaa, Manninen taustoitti italialaisten kilpakumppaneiden reaktioista suomalaisten otteisiin.

Kaksipäiväinen kilpailu ajettiin varsin hurjissa olosuhteissa, kun helteet Italiassa nostivat lämpötilan yli 30 asteeseen.

– Se ei tehnyt missään nimessä ajourakasta helpompaa. Ajamista ei hirveästi helpottanut myöskään pieni öljyvuoto, minkä vuoksi autossa oli välillä silmiä kirvelevä katku. Mutta emme antaneet periksi, Manninen kertoi.

Seuraava osakilpailu, Rally di Roma Capitale, ajetaan 22.-24. heinäkuuta. Jos oli Alba Ralli Manniselle uusi tuttavuus, niin seuraavasta osakilpailusta löytyy kokemusta viime vuodelta.

– Yritetään hyödyntää kokemustamme Roomassa. Siellä meidän ei tarvitse antaa italialaisille niin paljon tasoitusta, Manninen muistutti.

Rally di Alba ja GR Yaris Rally Cupin lopputulokset

1) Thomas Paperini-Simone Fruini ITA/ITA (Toyota) 1.21.29,3
2) Markus ManninenTeemu Sillanpää (Toyota) + 13,7
3) Angelo Pucci Grossi-Francesco Cardinali ITA/ITA (Toyota) + 14,3
4) Tommaso Paleari-Davide Bozzo Rolando ITA/ITA (Toyota) + 48,9
5) Alessandro Ciardi-Alessandro Rappoldi ITA/ITA (Toyota) + 1.08,9

Paperinin keskinopeus: 89,1 km/h
Pohja-ajat: Manninen 3, Grossi 2, Paperini 2, Paleari 1

 

 

Pistetilanne 2/6 osakilpailun jälkeen

1) Thomas Paperini (ITA) 91
2) Markus Manninen 51
3) Marco Gianesini (ITA) 38
4) Tommaso Paleari (ITA) 31
5) Angelo Pucci Grossi (ITA) 25

Teksti: Jari Hotti, UrheiluUutiset Motorsport
toimitus@urheiluuutiset.com

Kommentit: Tiedote


Facebook kommentit