Konkari Kallio ja tulokas Leppälä jääradan SM-avauksen voittoihin – Pirttinen vahvin junioreissa

11.2.2024 / 13:29

[ A- ] / [ A+ ]

Moottoripyörien jääradan SM-kausi käynnistyi todella kovatasoisena Seinäjoella.

A450-luokan ensimmäisen lähdön voitti Lasse Kurvinen niukalla erolla hallitsevaan Suomen mestariin, Ossi Rantalaan. Toisessa lähdössä Kurvinen jäi neljänneksi, kun puolestaan avauslähdössä neljänneksi sijoittunut ratamoottoripyöräilyn MM-mitalisti Mika Kallio puristi tasaisen kamppailun jälkeen kakkoslähdön ja yhteistulosten voittoon.

Kallion kannassa toisen lähdön kakkospaikan otti alussa johtanut Vertti Takala, joka nousi yhteistuloksissa neljänneksi. Kurvinen oli tasapisteissä Kallion kanssa päivän kakkonen. Kummassakin lähdössä kolmanneksi sijoittunut Mikko Koskinen oli yhteistuloksissa kolmas ja Rantala viides.

– Päivän alussa oli vähän vaikeaa. Ensimmäiset lähdöt eivät tuntuneet siltä kuin normaalisti olisi pitänyt. Oli jossain määrin hakusessa homma. Lähti sitten paranemaan. Jotenkin ehkä jäänpintakin muuttui, oli parempi, vaikka tuli tietenkin röykkyä ja muuta.

– Kova oli osallistujalista ja oli kymmeniä Suomen mestaruuksia mukana. Oli hienot kisat ja oli hauska tulla taas viivalle. Viime talvi jäi minulta väliin muiden kiireiden takia, Seinäjoella A450- ja A250-luokassa kilpaillut Kallio kertoi.

A250-luokassa nähtiin tulokaskuljettaja Viktor Leppälän näytös, sillä nuorukainen voitti kummatkin lähdöt Kyrkösjärven jäällä. Ensimmäisessä lähdössä toiseksi sijoittunut, viime kauden SM-pronssimitalisti Arthon Alanne oli yhteistuloksissa neljäs. Jälkimmäisessä lähdössä toiseksi ajanut Mika Kallio otti yhteistuloksissa kakkospaikan ennen Ossi Ojalaa. Hallitseva Suomen mestari Ossi Rantala oli päivän vitonen.

– Tuli tosi hyvät fiilikset voittaa Kallio, Leppälä totesi iloisena palkintojenjaossa.

Junioreiden SM-avauksen vei nimiinsä Aatos Pirttinen, joka voitti molemmat lähdöt. Toinen oli Eetu Aronen ja kolmas Toivo Kaskismaa. Miro Lehtonen keräsi neljänneksi eniten pisteitä. Lenni Kuukka oli viides.

Oriveden Moottorikerho järjestää seuraavan SM-osakilpailun sunnuntaina 25. helmikuuta.

Lähde: SML SM-Jäärata Seinäjoki -tiedotus


Facebook kommentit