Konsta Lappalaiselle historiallinen voitto – “Paremmin ei olisi juhannus voinut mennä”

28.6.2022 / 11:29
Emil Frey Racing juhli hienoa viikonloppuaan Alankomaissa (Kuva: Emil Frey Racing).

[ A- ] / [ A+ ]

Rata-autoilun Saksan ADAC GT Masters -ratasarja todisti viime lauantaina sarjan 28-vuotisen historian ensimmäistä suomalaisvoittajaa.

Kovatasoisessa rata-autoilun Saksan ADAC GT Masters -sarjassa kilpaileva Konsta Lappalainen, 20, yhdessä itävaltalaisen tiimikaverinsa Mick Wishoferin kanssa veivät nimiinsä lauantaina Zandvoortin radalla Alankomaissa ajetun kauden viidennen kilpailulähdön. Sveitsiläisen Emil Frey Racing -tiimin Lamborghini Huracan GT3 Evo saapui ruutulipulle 37 kierroksen urakoinnin jälkeen reilun sekunnin voittomarginaalilla.

– Olemme koko kevään ja alkukesän tehneet runsaasti töitä automme kilpailukyvyn kanssa ja se työ palkittiin nyt, Lappalainen kommentoi tiedotteessaan.

Lappalainen ja Wishofer tekivät lauantaina täydellistä työtä, sillä kaksikko starttasi kilpailuun paalupaikalta. Myös sunnuntain kilpailussa Emil Frey Racing -tiimi juhli voittoa ja tällä kertaa asialla olivat Jack Aitken, sekä Albert Costa. Lappalaisen ja Wishoferin sunnuntain kilpailun pilasi rengasrikko.

– Kokonaisuudessaan tämä oli tiimillemme pitkään aikaan yksi parhaimmista kilpailuviikonlopuista, kun minun ja Mickin lauantaisen voiton lisäksi sunnuntaina kaksi sisarautoamme saavutti yleiskilpailun voiton ja kolmannen sijan. Vaikka sunnuntaina kärsimme rengasrikon ja jäimme 19. sijalle, niin silti minulle merkitsee valtavasti se, että olen nyt koko sarjan historian ensimmäinen suomalainen osakilpailuvoittaja, Lappalainen iloitsi.

Emil Frey Racing -tiimi nousi menestyksekkään viikonlopun myötä tiimipisteissä johtoon ja Lappalainen, sekä Wishofer ovat junioreiden pisteissä sijalla kaksi.

– Kun tiimimme nousi myös tiimien sarjapisteissä johtoon ja minä vankistin oman luokkani hopeasijaa, niin paremmin ei olisi juhannus voinut mennä, espoolainen rattitaituri hehkutti.

Sarjan muista suomalaiskuljettajista Elias Seppänen oli lauantaina 17. ja sunnuntaina yhdeksäs. Jesse Krohn puolestaan sijoittui lauantaina 19. ja sunnuntaina Krohnin autokunnan kilpailu päättyi keskeytykseen. Seppänen kilpailee Landgraf Motorsport -tiimissä Mercedes-AMG GT3 Evo -autolla yhdessä Frank Birdin kanssa, kun taas Krohn edustaa Schubert Motorsport -tiimiä yhdessä Nicky Catsburgin kanssa ja kilpailukalustona heillä on BMW M4 GT3.

Sarjan kaksi seuraavaa kilpailulähtöä ajetaan Nurburgringin radalla Saksassa 6.-7. elokuuta.

ADAC GT Masters pistetilanne 6/14 kilpailulähtöä

1) Jusuf Owega (GER) 70
2) Christian Engelhart, Ayhancan Guven (GER/TUR) 70
3) Ben Green, Niklas Krutten (GBR/GER) 65
4) Albert Costa, Jack Aitken (ESP/GBR) 61
5) Raffaele Marciello (ITA) 58

———-

9) Jesse Krohn, Nicky Catsburg (FIN/GBR) 55
14) Konsta Lappalainen, Mick Wishofer (FIN/AUT) 43
25) Elias Seppänen, Frank Bird (FIN/GBR) 7

Juniorit

1) Ben Green, Niklas Krutten (GBR/GER) 124,5
2) Konsta Lappalainen, Mick Wishofer (FIN/AUT) 96
3) Jusuf Owega (GER) 90
4) Kim-Luis Schramm (GER) 81
5) Joel Sturm (GER) 77

———-

11) Elias Seppänen, Frank Bird (FIN/GBR) 44

Loppukauden ohjelma

06.-07.08. Nurburgring, Saksa
20.-21.08. Lausitzring, Saksa
24.-25.09. Sachsenring, Saksa
22.-23.10. Hockenheim, Saksa

 

 

 

Teksti: Jari Hotti, UrheiluUutiset Motorsport
toimitus@urheiluuutiset.com

Kommentit: Tiedote
YouTube-video: ADAC Motorsports


Facebook kommentit