MOTORSPORT

Korhonen neljäs WRC2-debyytissään

Rautio Motorsportin Roope Korhonen ja kartanlukija Anssi Viinikka ajoivat ensimmäisessä WRC2-luokan MM-rallissaan neljänsiksi. Korhonen ajoi tasaisen ja virheettömän kilpailun ja väläytti vauhtiaan useaan otteeseen ajaen lähelle luokan pohja-aikaa.

Ralli alkoi torstaina lyhyellä Umeå Sprint -yleisöerikoiskokeella, mihin Korhonen kellotti toiseksi nopeimman ajan jääden Oliver Solbergin pohja-ajasta kolme sekuntia.

Perjantaina ajettiin erittäin haastavissa sääolosuhteissa, kun lumimyrsky saavutti Uumajan. Korhonen ajoi virheettömän päivän ja tämä palkittiin luokan nelossijalla.

– Todella vaikea päivä. Pätkillä oli paljon irtolunta, mutta vältettiin isommat virheet, vaikka tilanteitakin oli. Ajettiin Fabrizio Zaldivar kiinni ja jäätiin hänen taakseen jumiin, mutta saatiin onneksi aikahyvitys. Huomenna on luvassa parempaa keliä ja pätkätkin ovat enemmän omaan mieleen, joten tästä on hyvä jatkaa, kertasi Korhonen tiedotteessaan.

Lauantaina aurinko paistoi ja pikku pakkanen teki olosuhteet edellistä päivää paremmiksi. Päivän ensimmäisellä EK:lla Korhonen aloitti kuudenneksi nopeimmalla ajalla, mutta paransi tahtiaan seuraavilla erikoiskokeilla ajaen aivan kärjen tuntumaan. Ensimmäisen lenkin jälkeen Korhosen sijoitus oli noussut luokan kolmanneksi. Tässä vaiheessa Oliver Solberg johti rallia jo näytöstyyliin, mutta samanlaisella Toyotalla ajava Sami Pajari oli ainoistaan reilu kolme sekuntia Korhosta edellä.

Päivähuollon jälkeisillä erikoiskokeilla tiet olivat pahasti soralla ja rengastaktiikka nousi isoon rooliin. Korhosen renkaat tuhoutuivat päivän pisimmällä Bygdsiljumin erikoiskokeella, eikä taktiikka täten onnistunut täydellisesti. Georg Linnamäe nousi päivän päätteeksi Korhosen edelle kolmanneksi.

– Toinen lenkki oli todella raju renkaille. Yritimme säästää niitä, mutta kyllä ne tuhoutuivat siellä pitkällä pätkällä lähes täysin. Viimeiselle täytyi valita huonoista neljä parasta ja jäätiin sitten vielä lisää, kun viimeinen erikoiskoe oli jäädytetty, kartanlukija Anssi Viinikka kertoi olosuhteissa iltahuollossa.

Sunnuntaina ajettiin rallin lyhin päivä. Reitti muodostui kahteen kertaan ajetusta 25 kilometriä pitkästä Västervikin erikoiskokeesta ja lähes Uumajan keskustassa ajetusta rallin päättäneestä Power Stagesta. Korhosen virheetön ralli jatkui ja lopputuloksissa Korhonen sijoittui kovan WRC2-luokan neljänneksi. Voittoon ajoi Oliver Solberg, toiseksi Sami Pajari ja kolmanneksi Georg Linnamäe.

– Hyvä ralli, mutten ole täysin tyytyväinen, kun eilen jäätiin liikaa toisella lenkillä. Eväät olivat parempaankin, mutta hieno tulos Raution tiimille. Kiitos jälleen koko tiimille ja kaikille yhteistyökumppaneille, tästä on hyvä jatkaa kautta.

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com