MOTORSPORT

Koski-Lammelle pettymys Rovaniemellä – “Olisi ollut hienoa saada lisää kilpailukokemusta”

Heikki Koski-Lammen ja kartanlukija Kari Luoman SM3-luokan debyytti rallin SM-sarjan kauden avanneessa Tunturirallissa loppui Mäntyvaaran yötauolle.

Citroenin ongelmat alkoivat heti lähtölavalla perjantaina, kun kytkin lakkasi toimimasta. Ensimmäiset erikoiskokeet ennen huoltoa Heikki Koski-Lammi joutui ajamaan käytännössä ilman kytkintä. Kilpailun neljännellä erikoiskokeella Siikakämässä renkaat loppuivat aivan täysin ja seurauksena oli kaksi lievää ulosajoa.

Toisessa ulkoilussa kuluikin reilusti aikaa. Päivän viimeinen Mäntyvaaran erikoiskoe ajettiinkin sitten nastattomilla renkailla.

– Vielä ei oikein kerennyt nähdä mihin vauhti riittää kilpailun jäädessä näin lyhyeksi. Siikakämässä jäimme ensiksi pöperölle jumiin pariksi minuutiksi, kun yksinkertaisesti ei nastan nastaa enää ollut renkaissa jäljellä. Kun siitä oli päästy, niin ajoimme seuraavan risteyksen suoraksi, mitään ei ollut tehtävissä, kun pyörissä ei ollut minkäänlaista pitoa, Koski-Lammi kommentoi tiedotteessaan.

Lopullisesti kilpailu jäi kesken, kun Koski-Lammi oli lähdössä varikolta kohti parc ferme’tä ja starttimoottori hajosi. Startin vaihtamiseen kului liikaa aikaa, eikä Koski-Lammi ehtinyt aikatarkastusasemalle ajoissa. Tämän vuoksi seurauksena oli kilpailusta ulos sulkeminen.

– Olisi ollut hienoa vielä ajaa lauantai päiväkin ja saada lisää kilpailukokemusta Citroenin kanssa, Koski-Lammi harmitteli keskeytystään.

Rallin SM-sarjan seuraava osakilpailu ajetaan Mikkelissä 16.-17. helmikuuta.

Teksti: Koski-Lammi Motorsportin tiedote

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com