MOTORSPORT

Koski-Lammelle pettymys Vetomies-kilpailussa – “Alastulossa vetoakseli katkesi”

Heikki Koski-Lammi ja kartanlukija Kari Luoma lähtivät Jyväskylässä ajettuun Vetomies-kilpailuun tavoitteenaan kympin joukkoon ajaminen. Tuo tavoite oli selkeästi jo heidän hyppysissään, mutta jäi kuitenkin saavuttamatta lauantain viimeisellä erikoiskokeella vetonivelen hajottua hypyn alastulossa.

Kilpailu alkoi perjantai-illalla ajetulla Harjun erikoiskokeella ja yötauolle Heikki Koski-Lammi ja Kari Luoma saapuivat sijalla 14. Eroa pohjat ajaneeseen Esa Ruotsalaiseen kertyi 6,2 sekuntia. Lauantai käynnistyi hienosti Pihlajakosken ensimmäisen ajokerran viidenneksi nopeimmalla ajalla ja yleiskilpailussa tuo suoritus nosti kuudennelle sijalle.

Seuraava erikoiskoe, Päijälän ensimmäinen ajokerta, nosti Koski-Lammen osakkeita entisestään, kun heille kirjattiin kolmanneksi nopein aika. Ouninpohjassa osuma hidastepaaliin vei kuitenkin aikaa ja siellä tuli takkiin 20 sekuntia. Pihlajakoski 2:lla aika riitti viidenneksi ja yleiskilpailussa he olivat kuudennella sijalla. Kaikki kuitenkin musteni viimeisellä, Päijälä toiseen kertaan ajetulla erikoiskokeella.

– Kaiken kaikkiaan kilpailu sujui yli odotusten. Kaksi ensimmäistä erikoiskoetta meni ihan ok, mutta Ouninpohjassa osuma paaliin ja siinä meni sekunteja hukkaan. Auto pelasi hienosti koko kilpailun. Viimeiselle pätkälle lähdimme tosissamme ajamaan kolmatta sijaa kiinni johon oli matkaa yhdeksän sekuntia, mutta puolivälin paikkeilla heittävän oikean alastulossa vetoakseli katkesi ja se oli sitten siinä, Koski-Lammi harmitteli.

– Muuten kilpailu sujui mahtavasti ja omaan vauhtiini olen enemmän kuin tyytyväinen, Koski-Lammi päätti.

Teksti: Koski-Lammi Motorsportin tiedote

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com