MOTORSPORT

Kotimaiseen kilpailukauteen uusi takaisku – Rallisprintin SM-sarja on peruttu

Rallisprintin SM-sarjaa ei ajeta tänä vuonna.

AKK:n rallisprint-lajiryhmän tekemän esityksen perusteella AKK:n hallitus on päättänyt, että rallisprintin SM-sarjaa ei ajeta tänä vuonna.

– Lajiryhmä esitti, että koska kauden kuudesta suunnitellusta osakilpailusta neljä ensimmäistä on jouduttu perumaan, ei nykymuotoisen SM-sarjan ajaminen tänä vuonna ole perusteltua, eikä mahdollista, AKK:n tiedotteessa sanotaan.

SM-sarjassa oli tarkoitus ajaa tänä vuonna kuusi osakilpailua. Laukaan ja Lahden talviosakilpailut peruttiin sääolosuhteiden takia, kun taas kesä- ja heinäkuulle kilpailukalenteriin merkityt Vihdin ja Vaalan asfalttiosakilpailut peruttiin koronavirus-tilanteen takia. Syys- ja lokakuulle merkityt Kiteen ja Kalpalinnan soralla ajettavat osakilpailut jäivät näin ollen enää kilpailukalenteriin ja tästä syystä SM-sarja kauden 2020 osalta päätettiin perua.

Mahdollista tosin on edelleen se, että Kiteellä ja Kalpalinnassa ajettaisiin syksyllä rallisprinttiä.

– Lajiryhmä toivoo, että jäljelle jääneet kaksi sorakilpailua voitaisiin toteuttaa järjestäjän näin halutessaan kansallisina rallisprint-kilpailuina ilman SM-arvoa, tiedote kertoo.

Ensi vuonna rallisprintin SM-sarjassa tullaan ajamaan kuusi osakilpailua saman kaavan mukaisesti kuin tänä vuonna oli tarkoitus ajaa, eli kaksi ensimmäistä osakilpailua talvella lumella, kaksi seuraavaa asfaltilla ja kaksi viimeistä osakilpailua syksyllä soralla. SM-sarjan kilpailukalenterissa tänä vuonna mukana olleille seuroille on tarjottu mahdollisuutta hakea SM-sarjan osalkilpailua myös kaudelle 2021 ja nuo seurat ovat etusijalla osakilpailuja valittaessa.

Teksti: Jari Hotti
toimitus@urheiluuutiset.com

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com