MOTORSPORT

Kovalaiselle seitsemäs palkintosijoitus Japanin Super GT:ssä – “Tunsin, että autossa on voimaa”

Heikki Kovalaiselle uran seitsemäs palkintosijoitus Japanin Super GT -sarjassa tuli juuri oikeaan aikaan. Kauden avausosakilpailu oli tuonut niin Kovalaiselle, kuin koko tiimillekin sokkialun uuteen kauteen, mutta nyt tullut toinen sija osoittaa, että avauksen epäonnistumisessa kyseessä oli vain ja ainoastaan yksittäinen työtapaturma.

Japanin Super GT -sarjan kauden toinen osakilpailu ajettiin Fujin radalla. GT500-luokassa kilpaileva Heikki Kovalainen sai tähän kilpailuun uuden tiimikaverin, kun kauden avausosakilpailussa ajovuorot Kovalaisen kanssa jakanut Kamui Kobayashi kilpailee tänä viikonloppuna WEC-sarjan Spa’n osakilpailussa Belgiassa. Kobayashia tuurasi Sho Tsuboi, 22.

Torstaina ajetuista aika-ajoista Kovalainen ja Tsuboi nappasivat viidennen lähtöruudun.

– Auto tuntui todella hyvältä ajaa. Aika-ajo ei ollut täydellinen, mutta tunsin, että autossa on voimaa, Kovalainen kommentoi Toyota Gazoo Racingin tiedotteessa.

Kilpailu ajettiin perjantaina aamupäivällä Suomen aikaa ja sillä oli pituutta 110 kierrosta (500 kilometriä). Kovalaisen ja Tsuboin autossa ajovuorot oli jaettu niin, että Kovalainen aloittaa, Tsuboi ajaa keskimmäisen “stintin” ja Kovalainen päättää kilpailun.

– Tavoitteeni oli nousta johtoon ensimmäisen ajovuoron aikana ja saada tehtyä eroa takana tuleviin. En kuitenkaan onnistunut saamaan kovin suurta eroa, mutta johtopaikka kuitenkin saatiin, joten tilanne näytti hyvältä, Kovalainen kertaa kilpailun kulkua.

Tsuboi on Japanin Formula 4 -mestari vuodelta 2015 ja Japanin Formula 3 -sarjassa hän ajoi vuonna 2016 kolmanneksi ja viime vuonna toiseksi. GT-kilpailuista Tsuboilla oli kokemusta ennen Fujin kilpailua vain GT300-luokasta, joten nyt ajettu kilpailu oli japanilaiselle uran ensimmäinen GT500-luokassa. Lähtökohtiin nähden Tsuboi tekikin loistavaa työtä säilyttäen johtoaseman oman ajovuoronsa aikana.

– Tsuboin ajovuoro oli uskomaton siihen nähden miten vähän hän oli ehtinyt harjoitella ennen tätä kilpailua. Hän on erittäin lahjakas kuljettaja ja tulee olemaan vielä kova tekijä GT500-luokassa, Kovalainen kehuu.

Kovalaisella oli viimeisellä ajovuorolla ongelmia renkaiden kanssa ja johtoasema vaihtui lopulta toiseen sijaan. Sekin tulos on kuitenkin erinomainen varsinkin, kun ottaa huomioon kauden avausosakilpailun sijoituksen. Kovalainen ja Kobayashi kun sijoittuivat huhtikuun alussa Okayamassa sijalle 12.

– Toinen sija ei ole ollenkaan huono tulos. Tavoitteena on tottakai tehdä vahva suoritus myös seuraavassa kilpailussa Suzukassa, Kovalainen käänsi katseet jo seuraavaan, kauden kolmanteen osakilpailuun.

Tsuboi jakoi kilpailun jälkeen kehuja tiimikaverinsa suuntaan.

– En ajanut kovinkaan paljon testiä ennen tätä kilpailua ja myös torstaina ajot jäivät varsin vähiin, joten rehellisyyden nimissä on sanottava, että en ollut yhtään valmis tähän kilpailuun ja olin todella hermostunut ennen starttia. Heikiltä sain kuitenkin hyviä neuvoja ja otin myös oppia Heikin ajamisesta, Tsuboi korostaa.

Japanin Super GT -sarjan seuraava osakilpailu ajetaan Suzukassa 19.-20. toukokuuta.

GT500-luokan pistetilanne 2/8 osakilpailua

1) Tsugio Matsuda / Ronnie Quintarelli 26
2) Koudai Tsukakoshi / Takashi Kogure 21
3) Naoki Yamamoto / Jenson Button 17
4) Heikki Kovalainen / Sho Tsuboi 15
5) Ryo Hirakawa / Nick Cassidy 15
6) Yuji Tachikawa / Hiroaki Ishiura 15

Heikki Kovalaisen Super GT palkintosijoitukset (2015-2018)

2016 – Fuji 2.
2016 – Murata 2.
2016 – Motegi 2.
2016 – Motegi 1.
2017 – Okayama 3.
2017 – Murata 1.
2018 – Fuji 2.

26 kilpailua, 7 palkintosijoitusta (2-4-1)

Lue myös! Katastrofaalinen kauden avaus on nyt kuitattu, Kovalainen huippuiskussa Fujissa (4.5.2018)

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com