Kovalaisen paluu Eurooppaan, näytösajo DTM-finaalissa Saksassa – “Loistava tilaisuus”

11.10.2017 / 10:39
Heikki Kovalainen kilpailee Super GT:ssä nyt kolmatta kauttaan (Kuva: SARD Racing).

[ A- ] / [ A+ ]

Kolmatta kauttaan Japanin Super GT -sarjassa kilpaileva ex-F1-kuljettaja Heikki Kovalainen tekee paluun hetkeksi aikaa takaisin Euroopan radoille, kun suomussalmelainen ajaa tulevana viikonloppuna Hockenheimissa, Saksassa näytösajon DTM-sarjan finaalikilpailun yhteydessä.

Kyseessä ei ole mikä tahansa näytösajo, vaan nyt tehdyt järjestelyt liittyvät vahvasti DTM:n ja Super GT -sarjan välisiin neuvotteluihin, jotka ovat jatkuneet jo usean vuoden ajan. Tarkoituksena olisi luoda yhteiset säännöt, jotka mahdollistaisivat Class One -sarjan syntymisen kaudelle 2019. Japanin markkinat kiinnostavat DTM:ää, koska sen nykyisistä mukana olevista autonvalmistajista Mercedes-Benz vetäytyy sarjasta kauden 2018 jälkeen ja Japanissa Super GT -luokassa taas kilpailee sellaiset autonvalmistajat kuten Lexus, Nissan ja Honda.

– Lähitulevaisuudessa mielestäni DTM:llä ja Super GT:llä olisi hyvä tilaisuus tehdä yhteistyötä. DTM on erittäin suosittu sarja Japanissa ja siinä on paljon samaa kuin mitä on meidän sarjassamme, Heikki Kovalainen sanoo.

Kovalainen, Super GT -sarjan GT500-luokan viime kauden mestari, saa näytösajoon seurakseen sarjan kaikkien aikojen menestyneimmän kuljettajan, GT500-luokan mestaruuden neljä kertaa voittaneen Ronnie Quintarellin. Kaksikko ajaa Hockenheimin radalla DTM-finaalissa 620-hevosvoimaisilla GT500-luokan autoilla, Kovalainen Lexuksella ja Quintarelli Nissanilla. Perjantaina ohjelmassa on 30 minuutin testit ja lauantaina, sekä sunnuntaina molempina päivinä 15 minuutin näytösajot.

– Minulle tuleva ajokokemus on ensimmäinen Euroopan radoilla sen jälkeen, kun jäin sivuun Formula 1:stä. Tästä tulee todella jännittävä tapahtuma. Paikalla tulee olemaan paljon ystäviä ja faneja, joten on hienoa päästä ajamaan heidän edessään. Tämä on myös loistava tilaisuus osoittaa Super GT -autojen parhaat puolet ison yleisön edessä, F1-kaudella 2008 Hockenheimissa McLarenilla viidenneksi ajanut Kovalainen korostaa.

Super GT -sarjan seitsemäs ja samalla kauden toiseksi viimeinen osakilpailu ajettiin viime viikonloppuna Thaimaassa. GT500-luokan hallitsevat mestarit Kovalainen ja Kohei Hirate sijoittuivat kuudenneksi, häviten voittoon ajaneille Ryo Hirakawalle, sekä Nick Cassidylle yli minuutin. Aika-ajossa Kovalaisen ja Hiraten sijoitus oli seitsemäs.

– Auto oli jälleen kerran nopea, mutta emme vain pystyneet parempaan. Kausi on ollut aika lailla turhauttava, Kovalainen sanoo.

Auton nopeudesta paljon kertoo se, että Lexus-autoilla, jolla siis myös Kovalainen kilpailee, ajettiin Thaimaan kilpailussa kaksoisvoittoon. Kovalainen ja Hirate ovat pisteissä ennen viimeistä osakilpailua seitsemäntenä ja mahdollisuudet mestaruuteen, sekä mitalisijoihin ovat menneet. Täydellinen onnistuminen kauden päätöskilpailussa voi nostaa kaksikon kauden loppupisteissä maksimissaan neljänneksi.

Super GT -kausi päättyy 11.-12. marraskuuta Motegin radalla Japanissa. Mukana nähdään tuolloin myös vastavierailun tekevä DTM, joka ajaa oman näytösajonsa Super GT -kilpailun yhteydessä.

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti


Facebook kommentit