Kovalaisen tilanteeseen ei helpotusta, avauskisa jäämässä väliin – “Pettymys”

3.7.2020 / 11:23
Heikki Kovalainen on kilpaillut Super GT:ssä vuodesta 2015 lähtien (Kuva: Toyota Gazoo Racing).

[ A- ] / [ A+ ]

Heikki Kovalainen ei mitä todennäköisemmin pysty osallistumaan rata-autoilun Super GT -sarjan kauden avausosakilpailuun, joka ajetaan parin viikon päästä Fujissa, Japanissa.

Jo kuudenteen kauteensa rata-autoilun Super GT -sarjassa valmistautuva Heikki Kovalainen, 38, joutunee jättämään Fujissa, Japanissa 18.-19. heinäkuuta ajettavan kauden avausosakilpailun väliin. Koronapandemian takia Euroopasta matkustaminen Japaniin on ollut jo pitkään jäissä, eikä tilanteeseen Kovalaisen kannalta ole saatu helpotusta vieläkään.

– Ensimmäinen kisa jää minulta todennäköisesti väliin. Japanissa on edelleen voimassa tiukat rajoitukset maahan saapuville ja viimeisimmän tiedon mukaan en pääse ainakaan vielä heinäkuussa matkustamaan Japaniin. Tämä on kyllä pettymys, odotimme, että nyt juuri kuun vaihtuessa olisi rajoitukset keventyneet. Mutta näin ei käynyt, joten täytyy vain odotella vielä pidempään, Kovalainen kommentoi UrheiluUutiset Motorsportille.

Kauden kaksi ensimmäistä osakilpailua ajetaan Fujin radalla, joista toinen elokuun alkupuolella. TGR Team Sardin suomalaiskuljettajan osalta tilanne on nyt täysin avoin, missä ja milloin kausi hänen osaltaan käynnistyy.

– Vaikea nyt tämän jälkeen lähteä arvailemaan milloin sinne sitten pääsee matkustamaan, Kovalainen harmittelee.

Super GT -sarjan viralliset testit ajettiin viime viikonloppuna. Fujin radalla riitti säpinää, kun lauantaina ja sunnuntaina säätöjä tulevaan kauteen hakivat niin GT500-, kuin myös pienemmän GT300-luokan tiimit kuljettajineen. Kahden päivän aikana autot kiersivät rataa yhteensä neljässä eri sessiossa. Lauantaina saatiin ajaa kuivalla radalla, kun taas sunnuntai-aamuna iskenyt rankkasade kasteli Fujin radan kauttaaltaan.

– Testit menivät odotuksien mukaan. Hondat näyttivät vahvoilta, mutta erot on aika pieniä ja (Toyota) Suprat olivat ihan hyvin mukana porukassa, testejä koti-Suomesta seurannut Kovalainen arvioi.

Kovalaisen tiimikaveri Yuichi Nakayama ajoi lauantain ensimmäisessä sessiossa 45 kierrosta ja nopein kierrosaika 15 auton joukossa riitti 10. sijaan. Kovalaista tuurannut Kenta Yamashita jäi Nakayamasta lähes kaksi sekuntia. Toisessa sessiossa Nakayama ei ajanut ollenkaan, mutta sen sijaan Yamashita yllätti olemalla peräti neljänneksi nopein. Yamashita urakoi 65 kierrosta ja nopein kierrosaika jäi session nopeimmasta ajasta vain reilun kymmenyksen.

Sunnuntaina ajettiin myös kaksi testisessiota, mutta tällä kertaa sateen kastelemalla radalla. Ensimmäisessä sessiossa Nakayama kellotti kuudenneksi nopeimman ajan. Kuljettajien kierrosmäärissä eri tiimien välillä oli varsin suuria eroja ja 22 kierrosta ajaneen Nakayaman nopein aika syntyi toiseksi viimeisellä kierroksella. Toisessa sessiossa rata oli osittain märkä, osittain kuiva, ja Yamashita, sekä Nakayama ylsivät lähes yhtä nopeaan kierrosaikaan parhaalla vedollaan. Yamashita oli kaksikosta nopein ja se riitti kahdeksanteen sijaan.

– Meidän tiimillä ihan ok testit. Yamashita tuurasi minua hyvin ja Nakayama hoiti päävastuun testiohjelmasta, Kovalainen taustoitti.

Super GT kilpailukalenteri 2020

18.-19.07. Fuji Speedway, Japani
08.-09.08. Fuji Speedway, Japani
22.-23.08. Suzuka, Japani
12.-13.09. Twin Ring Motegi, Japani
03.-04.10. Fuji Speedway, Japani
24.-25.10. Suzuka, Japani
07.-08.11. Twin Ring Motegi, Japani

Chang, Thaimaa ajetaan 28.-29.11. tai 26.-27.12.
Mikäli Thaimassa ei voida kilpailla, kauden päätös Fujissa, Japanissa

Teksti: Jari Hotti
toimitus@urheiluuutiset.com


Facebook kommentit