MOTORSPORT

Kris Meeken voittohaaveet romuttuivat ulosajoon – Katso videot!

Argentiinan MM-rallin hyvin aloittanut Kris Meeke joutui jälleen kerran pettymään, kun britin ohjastama Citroen C3 -auto pyörähti katon kautta ympäri ja edessä oli keskeytys. Citroen-tallille kauden viidennestä osakilpailusta tuli muutenkin täydellinen Via Dolorosa, kun myös tallin toinen kuljettaja Craig Breen joutui keskeyttämään samalla erikoiskokeella kuin Meeke.

Kris Meeke oli aiemmin osallistunut Argentiinan MM-ralliin urallaan kaksi kertaa, voittanut kerran ja ollut kerran kolmas, kun taas Craig Breenille tämän vuotinen osallistuminen tähän Etelä-Amerikan osakilpailuun oli ensimmäinen. Oli siis selvää, että siinä missä Meekelta odotettiin hyvää menestystä, jopa voittoa, niin Breen puolestaan oli hakemassa lähinnä kokemusta.

Ja juuri tämän käsikirjoituksen mukaan mentiinkin kolme ensimmäistä erikoiskoetta. Meeke oli toisena, hieman alle yhdeksän sekuntia johtavaa kuljettajaa Elfyn Evansia perässä, kun taas Breen löytyi tulosluettelosta riviltä kahdeksan. Neljännellä erikoiskokeella ranskalaistallin maailma kuitenkin romahti. Meeke täräytti Citroenin ulos ja Breenin autosta puolestaan hajosi vaihdelaatikko. Molemmat joutuivat keskeyttämään.

– On todella vaikeaa olla positiivinen tälläisen päivän jälkeen. Se on erittäin turhauttavaa, kun molemmat autot joutuvat keskeyttämään, varsinkin kilpailussa missä Citroen on aina tottunut menestymään, Citroenin tallipäällikkö Yves Matton kommentoi tallin tiedotteessa.

Citroen on juhlinut Argentiinassa 2000-luvulla voittoa Carlos Sainzin, Sebastien Loebin ja Meeken toimesta yhteensä peräti 10 kertaa.

– Neljännestä erikoiskokeesta tuli tallille todellinen painajainen. Erityisen harmillista, koska ennen sitä meidän vauhti oli hyvää ja minulla oli tukeva ote kakkossijasta. Se pomppu tiessä yllätti minut, auto lähti käsistä, enkä onnistunut saamaan sitä hallintaan ennen seuraavaa mutkaa. Osuimme penkkaan ulkokurvissa ja siitä auto pyöri ympäri. Kyseessä ei ollut mikään iso ulosajo, mutta se teki autoon isot vauriot, Meeke kertasi tapahtunutta.

Katso videot Meeken ulosajosta alapuolelta! Ensimmäisessä videossa ulosajo kuvattuna Meeken in-car-kamerasta. Toinen ja kolmas video puolestaan kertovat sen kuinka pahat vauriot autoon ulosajossa tuli.

 

 

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti
Videot: Rallin MM-sarjan virallinen YouTube-kanava ja DriveTV10

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com