MOTORSPORT

Kristian Kiviniemi ja Ada Marie Hvaal täydentävät RX Academy –tusinan

Uusi RX Academy kerää Suomen rallicross-radoille kuljettajia seitsemästä maasta. Viimeisimmät kiinnitykset ovat Kristian Kiviniemi sekä norjalainen naiskuljettaja Ada Marie Hvaal.

Nyt luokassa on täysi tusina kuljettajia. Suomen lisäksi kuskeja kansainväliseen sarjaan tulee Meksikosta, USA:sta, Latviasta, Australiasta, Venäjältä ja Norjasta.

Kiviniemi, 24, on tuttu nimi rallipiireistä. Hän saavutti SM2-luokan pronssia 2015.

– Olemme mielissämme, että Kristian on mukanamme. On fantastista nähdä, että RX Academy huokuttaa nuoria lahjakkuuksia. Hän on viime aikoina rakentanut uraa rallissa, mutta nyt hän näkee mahdollisuuksia myös rallicrossissa. Kristian on ollut ralleissa nopea, ja kun hänellä on kokemusta myös kansallisista rallicross-kisoista, niin hän on ehdottomasti yksi kovimmista kilpailijoista tänä vuonna, RX Academyn päällikkö Jussi Pinomäki sanoo.

Tuorein kiinnitys RX Academyyn on 20-vuotias Ada Marie Hvaal, joka nuoresta iästään huolimatta on jo varsin kokenut rallicross-kuljettaja. Norjalaisneito on ajanut rallicrossia jo viisi vuotta JRX-cupissa, Super1600-luokassa ja myös supercarilla. RX Academyn lisäksi Hvaal kilpailee tänä vuonna Norjan sarjassa sekä ajaa muutamia EM-osakilpailuja.

– Hän tulee maasta, jossa rallicrossilla on huikea historia. Hienoa myös, että saimme hänestä ensimmäisen naiskuskimme. Olen nähnyt hänen kilpailevan Super1600-luokassa aiemmin, ja hän varmisti tulee tekemään heti vaikutuksen tänä viikonloppuna, Pinomäki sanoo.

RX Academy kilpailee SM-sarjan yhteydessä omissa lähdöissään. Sarjan voittaja saa paikan EM-sarjaan Super1600- tai halutessaan RX2-luokaan 2018 Set Promotionin kalustolla.

Vahvistetut RX Academyn kuljettajat 2017:

#6 Samuli Vuorisalo (FIN)

#7 Kalle Markkanen (FIN)

#22 Sami-Matti Trogen (FIN)

#34 Melhem L. Abed (MEX)

#24 Kristian Kiviniemi (FIN)

#37 Mario Bonfante Jr (USA)

#46 Martins Lapins (LAT)

#47 Jesse Kallio (FIN)

#60 Jami Kalliomäki (FIN)

#87 Troy Dowel (AUS)

#96 Marat Knyazev (RUS)

#97 Ada-Marie Hvaal (NOR)

Lue myös Vuorisalo ottaa Trogenin auton

https://urheiluuutiset.com/wp-content/uploads/2015/09/australia_day_2_kris_meeke-1.jpg Koivula, twitter @https://urheiluuutiset.com/wp-content/uploads/2015/09/australia_day_2_kris_meeke-1.jpgKoivula

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com