MOTORSPORT

Kujalan tavoitteena neljäs Span voitto

Patrick Kujala tavoittelee kahden GT World Challenge -ratasarjan mestaruutta tulevalla kaudella.

Vuodesta 2015 lähtien Euroopan ja Pohjois-Amerikan ratasarjoissa kilpaillut sekä useita mestaruuksia ja muita mitalisijoituksia saavuttanut mäntsäläläinen Patrick Kujala urakoi huhtikuussa käynnistyvällä kilpailukaudella kahdessa GT World Challenge -sarjassa.

Kujala ajaa kummassakin sarjassa brittiläisen Barwell Motorsportin Lamborghini Huracan GT3 Evo II -autolla ja hakee lisää meriittejä niin Endurance- kuin Sprint-ratasarjojen Bronze Cup -luokassa italialaisen tiimikaverinsa Gabriele Rindonen kanssa.

– Vuosi sitten tutustuin Rindoneen ja hänen kanssaan saavutettiin neljäs sija GT3-autojen Le Mans Cupissa. Vaikka meillä oli ongelmia auton tekniikan kanssa, silti meillä kuljettajilla kemiat toimii hyvin.

– Sen myötä tälle vuodelle saatiin rakennettua ohjelma, joka kattaa kaksi GT3-autojen pääluokkaa äärimmäisen kilpailukykyisellä autolla sekä minulle aikaisemmilta kilpailukausilta tutussa brittiläisessä tiimissä, Kujala kertoo tiedotteessaan.

Juniorivuosina Kujala ajoi ns. pikkuformuloita ennen siirtymistään GT-auton rattiin. Sen jälkeen hän on viimeisen kahdeksan vuoden aikana voittanut 39 kilpailua ja ollut yhteensä 72 kertaa palkintokorokkeella. GT World Challenge -ratasarjassa hän vuonna 2017 saavutti Endurance Cupin hopeaa ja vuonna 2020 Kujala voitti Silver Cupin.

Nyt hän hakee kruunua uralleen myös suosikkikilpailustaan eli Spa-Francorchampsin 24 tunnin kestävyyskilpailusta, jossa hän on kolmesti voittanut luokkansa. Poikkeuksellista asiassa on se, että kaikki voitot ovat olleet eri luokissa: Silver, PRO-AM ja AM. Nyt suomalaiskuljettajan tavoitteena on voittaa kilpailu myös Bronze -luokassa.

– Vaikka paljon olen urallani menestystä saavuttanut, motivaatiota riittää hakea sitä lisää. Tiedän, että meillä on vahva auto, tiimi ja myös kuljettajat, joten uskon, että olemme kilpailukykyisiä heti ensimmäisestä osakilpailusta lähtien.

– Lisäksi kun pitkä seitsemän kuukauden mittainen kilpailukausi huipentuu marraskuussa kaikille kuljettajille uudella Saudi-Arabian Jeddahin Formula 1 -radalla, luvassa on myös minullekin kokonaan uutta asiaa. Enkä pahitteeksi laittaisi neljättä Spa-Francorchampsin 24 tunnin kestävyyskilpailun luokkavoittoa, Kujala kertoo.

GT World Challenge Endurance -ratasarja käynnistyy huhtikuussa ja Sprint-sarja toukokuussa. 

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com