MOTORSPORT

Kulli hakee voittoa Botniaringiltä

Jurvan Botniaringillä käy kuhina jälleen lauantaina, kun radalla kilpailevat niin Porsche GT3 Cup Challenge, Finnish Touring Cars Cup kuin Momo Racing Team Ry:n luokat Endu Race Ultimate, Touring Car ja Gran Turismo.

Porsche GT3 Cup Challenge -sarjassa odotetaan vähintäänkin yhtä kovaa kilpailua kuin mitä nähtiin Ahvenistolla. Virolainen, Suomen sarjojen tunnetuimmaksi autourheilijaksi noussut Raimo Kulli johtaa sarjaa 66 pisteellä. Kullin luokka 4:n auto on omiaan Botniaringin pitkille suorille ja nopeisiin käännöksiin.

– Ahvenistolla en päässyt käyttämään edes kaikkia vaihteita ja siellä luokka 3:n autot pystyivät kiihdyttämään ketterämmin. Nyt Botniaringin pitkillä suorilla ja jouheissa mutkissa meillä luokka 4:n autoilla ajavilla pitäisi olla etu puolellamme, joten voitosta lähden Jurvaan ehdottomasti taistelemaan, Kulli toteaa.

Aivan Kullin perässä hengittävät kuitenkin Relaa Racingin kaksikko Emil Westman ja Raimo Niemi, joilla molemmilla on 63 pistettä. 15-vuotias Julle Laivola on neljäntenä 54 pisteellä.

Porsche GT3 Cupin Junior Program -ohjelmassa ajava Emil Westman janoaa menestystä Botniaringin kotiradaltaan, mutta tietää taistelemisen olevan haastavampaa kuin Ahvenistolla.

– Botniaring on erittäin tuttu paikka ja kotirata, joten ehdottomasti voittoa lähden sieltä myös hakemaan. Luokka 4:n tehokkaammille autoille pitkistä suorista on toki etua, mutta koitetaan paikata sitä tilannetta hanskalla, luokka 3:n Porschella ajava Westman pohtii.

Finnish Touring Cars Cup -sarjan V1600 Sports Cup -luokassa taistelu käy myös kiivaana. Luokan molemmissa lähdöissä Ahvenistolla kärkikolmikko oli sama, kun Juho Siekkinen otti tuplavoiton, Simo Rauhala oli molemmissa lähdöissä toinen ja Joona Raatikainen kolmas. Siekkinen ja Rauhala ovat kuitenkin molemmat tasapisteissä ja lähtevät 60 pisteen saaliin kanssa Botniaringille. Rauhala nimittäin ajoi nopeimmat kierrokset molemmissa Ahveniston kilpailulähöissä ja sai niistä neljä lisäpistettä.

Porsche GT3 Cup Challengessa yhteensä 10 kilpailijaa taistelevat pisteistä ja FTCC V1600 Sports Cupissa nähdään peräti 19 nälkäistä kuljettajaa. MRT:n Endu Race Ultimate, Touring Car ja Gran Turismo -luokissa kilpailee yhteensä 19 kuljettajaa ja luokkien autokavalkadi tarjoaa paljon silmänruokaa Porschejen ja FTCC V1600 -autojen ohella.

Lähde: Porsche GT3 Cup Challenge Finlandin tiedote

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com