MOTORSPORT

Kulli juhli kotiradalla – tuplavoitto

Porsche GT3 Cup Challenge jatkui lauantaina Viron Pärnussa. Kummatkin sarjan kilpailulähdöt olivat virolaiskuljettaja Raimo Kullin täydellistä hallintaa. Est1Race-tiimissä ajava Kulli voitti molemmat lähdöt ylivoimaisesti.

Ensimmäisessä lähdössä podiumin täydensivät Wasa GT3 Racingin toiseksi ajanut Johan Westergård ja kolmanneksi ajanut Tom Nylund. Ensimmäisessä lähdössä nähtiin myös hieman draamaa Raimo Niemen ja Julle Laivolan osuessa toisiinsa sillä seurauksella, että molemmilta puhkesi takarengas. Niemi ja Laivola tippuivat joukon hännille ylimääräisen renkaanvaihdon vuoksi.

Toinen lähtö sujui niin ikään Kullin komenossa heti ensimmäiseltä kierroksesta lähtien, eikä virolainen luopunut johtopaikastaan missään vaiheessa. Westergård oli toinen ja Relaa Racingin Emil Westman kolmas. Westman säilytti sarjan pistejohtonsa myös Pärnun kilpailulähtöjen jälkeen.

Aivan ilmaiseksi ei tuplavoitto Kullille kuitenkaan tullut.

– Ensimmäisessä lähdössä oli heti alussa vähän haasteita. Westergård pääsi siinä rinnalle, mutta onneksi pystyin pitämään kärkipaikan. Sain ensimmäisillä kierroksilla sen verran eroa aikaiseksi, että pystyin lopussa vähän rauhoittamaan ajamista. Hieno voitto ja tärkeät pisteet saatiin, Kulli kertasin ensimmäistä kilpailulähtöä.

Toisessa lähdössä alku ei mennyt vieläkään aivan nappiin, mutta jälki oli silti murskaavaa.

– Lähtö ei taaskaan mennyt aivan täydellisesti, mutta nyt ensimmäisessä mutkassa Westergård ja Nylund osuivat yhteen, joten pääsin itse siitä hyvin pois. Sitten pystyin saamaan taas hyvin eroa takana tuleviin, joten kisa oli kohtalaisen helppo ajaa loppuun. Todella hieno viikonloppu täällä kotiradalla, sarjapisteissä neljänneksi noussut Kulli hehkutti.

Lähde: Porsche GT3 -sarjan tiedote

Lue myös Kuismanen, Nurminen ja Karttunen voittivat Pärnussa

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com