MOTORSPORT

Kuluvan kesän rallikausi avataan elokuussa Kokkolan Juhlarallilla

Kuluvan kesän rallikauden Suomessa kilpailujen osalta avaava Kokkola 400 Juhlaralli on samalla myös Historic Rally Trophy -sarjan kauden toinen osakilpailu.

Kokkolan kaupungin perustamisesta tulee tänä vuonna kuluneeksi 400 vuotta ja yksi osa juhlavuotta tässä noin 49 000 asukkaan kaupungissa, Keski-Pohjanmaan maakuntakeskuksessa, on Kokkola 400 Juhlaralli. Kokkolan Urheiluautoilijat ry:n järjestämä kilpailu ajetaan lauantaina 1. elokuuta. Reitin yhteispituus tulee olemaan noin 200 kilometriä, joista erikoiskokeiden osuus noin 75 kilometriä.

Erikoiskokeet tulevat sijoittumaan Kokkolan alueelle ja niistä yksi on kaupungin keskustassa ajettava yleisöerikoiskoe. Pohjanlahden rannikolla, Keski-Pohjanmaan maakunnassa noin 120 kilometriä Vaasasta pohjoiseen ja noin 200 kilometriä Oulusta etelään, sijaitseva Kokkolan kaupunki isännöi juhlarallissaan myös Historic Rally Trophy -sarjan kauden toista osakilpailua. Mukana on tottakai myös kattava tarjonta lisäluokkia.

Kokkolasta löytyy pitkät perinteet rallien järjestäjänä. Ensimmäisen kerran Kokkolan Urheiluautoilijat ry toimi järjestäjänä vuonna 1980 ja kyseessä oli silloin rallin SM-sarjan osakilpailu, joka kantoi nimeä Venetsia Ralli. Vuosina 1987 ja 1989 Kokkolassa ajettiin SM-pisteistä Kokkola Rallin nimellä, kun taas vuoden 1995 Sokos Hotels Ralli oli naisten SM-sarjan, sekä F-Cupin osakilpailu.

Sokos Hotels Ralli ajettiin Kokkolassa myös vuosina 1996 ja 1997, ensin pienoisrallina ja sen jälkeen yhdeksän erikoiskokeen mittaisena kilpailuna. Historian neljäs Sokos Hotels Ralli helmikuussa 1999 palautti Kokkolan jälleen arvorallien pariin, kun ohjelmassa oli nuorten, sekä naisten SM-sarjojen osakilpailu.

Teksti: Jari Hotti
toimitus@urheiluuutiset.com

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com