Kun kuva kertoo enemmän kuin tuhat sanaa: Kris Meeken tuskan voi aistia kotisohvalle asti

17.8.2017 / 23:37
Tässä kunnossa oli Kris Meeken auto Suomen MM-rallissa lauantai-iltana (Kuva: Jari Hotti).

[ A- ] / [ A+ ]

Kris Meeken ajovirhe Saksan MM-rallin avauserikoiskokeella piti huolen siitä, että lyhyt kaupunkipätkä sai etenkin sosiaalisessa mediassa runsaasti huomiota.

Kuluva kausi on ollut Kris Meekelle täydellinen painajainen. Meksikon MM-rallin hieno voitto maaliskuussa kalpenee aika lailla, kun siihen peilataan Meeken kauden muita suorituksia. Britin kauden toiseksi paras sijoitus kun on ollut Suomen MM-rallin kahdeksas sija. Kolmanneksi “kovin” noteeraus puolestaan on Ruotsin 12. sija. Nyt kun Saksasta on tulossa jälleen kerran pisteetön saalis, niin viimeisistä 12 MM-rallistaan Meeke on ajanut MM-pisteille vain kolmessa.

Vaikka kuinka haluaisi nostaa esiin sen, että Citroenin tämän kauden kalusto on epäonnistunut tekele ja vaikea ajettava, tai että on Meekella ollut huonoakin tuuria mukana, niin viimeistään nyt Saksan täysin käsittämättömän ajovirheen jälkeen on viimeistenkin britin puolestapuhujien herättävä huomaamaan, että Meeken ura rallin MM-sarjan huipulla alkaa väistämättä olemaan ohi.

Meeke starttaa odotetusti perjantain erikoiskokeille Ralli 2 -säännön turvin, mutta eroa kärkeen kertyi torstaisen keskeytyksen myötä yli 10 minuuttia. Toisin sanoen Meeken osalta rallin loppu on vain ja ainoastaan testiajoa ja kysymys kuuluukin, että kuinka Meeke saa itsensä kasattua tälläiseen rooliin torstaisen järkyttävän suuren pettymyksen jälkeen? Lähteekö Meeke hakemaan riskillä kovia aikoja haluten todistaa, että vauhtia löytyy ja tässä kohtaa riski uudesta ajovirheestä tottakai kasvaa, vai ajeleeko Meeke varmasti maaliin ek-sijoilla “ynnämuut” ja britin olemus on koko viikonlopun ajan samanlainen kuin se oli Suomen MM-rallissa: alistunut?

@Worldin kuva (katso kuva alapuolelta) Meekestä Saksan MM-rallin avauserikoiskokeen varrella kertoo aika lailla kaiken olennaisen ja vanhan sanonnan mukaan enemmän kuin tuhat sanaa: Kris Meeken tämän hetkisen tuskan voi aistia kotisohvalle asti. Britti tietää, että mahdollisuudet jatkosopimukseen Citroen-tallin kanssa kaudelle 2018 ovat enää todella ohuet. Mikään suuri ihme ei olisi sekään, että Citroenin kuljettajatrion muodostaisivat kauden kolmessa viimeisessä MM-rallissa Andreas Mikkelsen, Craig Breen ja Stephane Lefebvre.

 

 

Lue myös! Meeken urakka Saksassa jäi pariin minuuttiin, betoniporsas rikkoi eturenkaan – Video! (17.8.2017)

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti


Facebook kommentit