Kuusiniemi kruunasi mestaruuskautensa viimeisen lähdön voitolla – “Katsotaan mitä tulevaisuus tuo tullessaan”

26.9.2017 / 13:45

[ A- ] / [ A+ ]

Koko ratakauden lämpimin ja kesäisin sää helli kilpailijoita, sekä Alastaron moottoriradan yleisöä, kun kilpailukausi 2017 paketoitiin kaksipäiväisessä SM-sarjan päätöstapahtumassa viime viikonloppuna. Porsche GT3 Cup Challengen mitaleiden osalta peli oli vielä avoin, joten kilvanajoa oli odotettavissa.

Toki Junior Program -kuljettajan Jussi Kuusiniemen pistejohto oli vakuuttava, joten tuusulalaisen ei tarvinnut hakea pakkovoittoa Alastarolta. Lauantain aika-ajo oli odotettuakin tasaisempi. Tommi Haru puristi niukasti ykkösruutuun. Sarjan tulokas Jim Rautiainen hävisi vain kolme sekunnin kymmenystä ja kolmosruudun Roope Rinne-Laturi muutaman sadasosan lisää. Sarjakärki Kuusiniemi jäi täpärästi viitosruutuun, kun Raimo Niemi kiri kakkosriviin.

Ensimmäinen kilpailustartti oli jännittävä. Voitosta kamppailivat Haru, Rautiainen ja Kuusiniemi. Haru ajoi kaarteen hieman pitkäksi ja paikat kärjessä jaettiin uudelleen.

– Harmittaa, kun menin sillä tavalla lipsauttamaan. Renkaat pääsivät loppumaan ja lähti perä totaalisesti alta. Yleensä auton voi heittää mutkaan ja perä ottaa kiinni pidolle, mutta nyt takapää lähtikin alta ja sitten pyörittiin, Haru kertasi.

Harun pudottua peräti viidenneksi pääsi kauden parasta kisaansa ajanut Rautiainen karkuun muilta.

– Tommi oli kyllä nopea tänään. Ilman hänen virhettään en olisi varmasti päässyt ohi. Mutta tällä kerralla kävi näin. En olisi osannut odottaa, että ensimmäisellä kaudella jo juhlin voittoa, Rautiainen hymyili.

Oliver Tiirmaa oli kivunnut kakkospaikalle ja Kuusiniemi varmisteli sarjavoittoa kolmantena.

– Aika-ajo oli vaikea, kun ei saatu rengasta toimimaa. Kisassa oli jo ihan hyvä vauhti. Pisteiden takia en kuitenkaan lähtenyt hakemaan ohitusta, vaan ajelin varmasti maaliin, Kuusiniemi paljasti.

Kärkitaistelussa mukana ollut Rinne-Laturi joutui keskeyttämään. Keskeytyksen syynä oli katkennut latausgeneraattorin hihna.

Sunnuntain aika-ajo sujui Kuusiniemeltä mainiosti. Nopein aika vei paalupaikalle ja se tarjosi mainiot saumat viikonlopun toiseen kisastarttiin. Nuori ajajalupaus hyödynsi ykkösruudun edun ajaen vaivattomasti kärjessä lähdöstä maaliin.

– Kun pääsin paalulta lähtemään, oli helpompaa. Ei tarvinnut ajaa kuin kaksi kierrosta täysillä ja sain jo hyvän eron muihin, Kuusiniemi hymyili.

Tuore mestari ei vielä osannut sanoa, mikä olisi seuraava askel.

– Tottakai Porschella ajaminen kiinnostaa kovasti, mutta katsotaan nyt, mitä tulevaisuus tuo tullessaan, Kuusiniemi pohti.

Rautiainen päätti huikean viikonlopun kakkossijaan. Jälleen kilpakumppanina oli Haru, joka taas harmitteli pidon puutetta.

– Jostain syystä minulla häviää kuivalla kelillä takaa pito, Haru hämmästeli.

Porsche GT3 ja 1. kilpailulähtö

1) Jim Rautiainen 21.02,850
2) Oliver Tiirmaa + 6,858
3) Jussi Kuusiniemi + 7,351

2. kilpailulähtö

1) Jussi Kuusiniemi (ajanottolaite ei toiminut, ei kokonaisaikaa)
2) Jim Rautiainen 21.13,162
3) Tommi Haru + 1,880

Teksti ja kuva: Jari Kohonen, Porsche GT3 Cup Challengen tiedotus


Facebook kommentit