Kuva! Latvalan perhe komealla kaksikolla Ähtäriin – YouTubessa suoria lähetyksiä

12.2.2021 / 15:12
Jari-Matti Latvala "ulkoiluttaa" klassikko-Celicaa lauantaina Ähtärissä (Kuva: Jari Hotti).

[ A- ] / [ A+ ]

Mesikämmen Ralli Ähtärin seudulla lauantaina toimii Historic Rally Trophy -sarjan, sekä BMW Rallisarjan kauden avausosakilpailuna.

Mukaan kilpailuun on ilmoittautunut peräti 180 kilpailijaparia. Lauantaina ajettavan kilpailun lähtö, maali, sekä huoltoalue sijaitsevat Hotelli Mesikämmenessä. Mesikämmen Rallissa ajetaan neljä erikoiskoetta yhteispituudeltaan 52,9 kilometriä. Yleisölle on erikoiskokeille koronan takia pääsy kielletty, mutta kahdelta erikoiskokeelta on luvassa suorat lähetykset YouTubessa.

Kilpailun avauserikoiskoe käynnistyy kello 11.37. Toinen erikoiskoe puolestaan polkaistaan käyntiin kello 12.32 ja sen tapahtumia voi seurata suorana lähetyksenä täältä. Neljäs ja samalla kilpailun viimeinen erikoiskoe käynnistyy kello 15.02 ja siihen YouTube-seuranta suorana lähetyksenä löytyy täältä. Ennakkoilmoituksen mukaan lähetyksestä vastaava taho pyrkii kuvaamaan ainakin neljänneltä erikoiskokeelta kaikki mukana olevat kilpailijat.

Mesikämmen Ralli tulee olemaan Historic Rally Trophy -sarjan talvikauden ainoa osakilpailu, sillä Iisalmi Ralli on peruttu jo aiemmin ja saman kohtalon koki lopulta myös sen korvaajaksi ilmoitettu Lapinlahti Ralli. Ähtärissä kilpailun ykköstähti on ilman muuta Jari-Matti Latvala, 35, rallin MM-sarjassa kilpailevan Toyotan tallipäällikkö, joka ajaa nyt ensimmäisen kilpailunsa sitten viime vuoden lokakuun ja Askolan Granit Rallin Keravalla.

Latvalan tallista kilpailuun tulee tällä kertaa kaksi Toyota Celicaa, sillä Mesikämmen Ralliin starttaa myös Jari-Matin isä Jari Latvala, 64, jonka edellinen kilpailu puolestaan oli vuoden 2019 lokakuussa ajettu Unkarin Historic EM-ralli. Latvalan tallissa Tuurissa kalustoa on hiottu viime päivinä kilpailukuntoon ja siinä sivussa komea kaksikko, kaksi todellista rallin klassikkoautoa, pääsivät yhteiskuvaankin (katso alapuolelta).

Se, että Latvalat, isä ja poika, osallistuvat samaan kilpailuun, on äärimmäisen harvinainen tilanne. Edellisen kerran Jari ja Jari-Matti osallistuivat samaan kilpailuun Virossa heinäkuussa 2013, mutta silloin Jari ajoi Mitsubishilla yleiskilpailun puolella, kun taas Jari-Matti nähtiin Historic-kilpailun puolella Audin ratissa.

Heinäkuussa 2004 Tampereen SM-rallissa Latvalat starttasivat kilpailuun peräkkäisillä lähtönumeroilla kuusi ja seitsemän. Jari-Matti oli yleiskilpailussa kolmas, kun taas Jarin kilpailu päättyi keskeytykseen. Samaisen vuoden SM Itärallissa Joensuussa Latvalat olivat molemmat mukana Toyota Corolla WRC -autolla. Jari-Matti ajoi viidenneksi, kun taas Jarin sijoitus oli kahdeksas.

Ähtärissä lauantaina Jari-Matti Latvalalle nuotteja lukee tuttuun tyyliin Juho Hänninen, kun taas Jari Latvalan kartanlukijana toimii Jarmo Mursula.

 

 

Mesikämmen Ralli 2021 aikataulu

11.37 – EK1 (5,99 km)
12.32 – EK2 (14,83 km)
13.03 – EK3 (5,68 km)
15.02 – EK4 (26,37 km)

Kilpailun tulospalvelusta vastaa Ajaksi

Teksti: Jari Hotti, UrheiluUutiset Motorsport
toimitus@urheiluuutiset.com

Kuva: Jari-Matti Latvalan Instagram

Huom! Uutista muokattu lauantaina (13.2.) klo 5.15, aiemmin ilmoitettuun kuvausaikatauluun muutos

 


Facebook kommentit