Kylkiluut taas kunnossa, Norrgård voittovauhdissa – “Sai vääntää rattia kahdella kädellä”

2.5.2019 / 13:40
Sverre Norrgård oli hyvässä vauhdissa Tshekin Historic-rallissa (Kuva: Honza Fronek).

[ A- ] / [ A+ ]

Viime vuoden palkintogaalassa Sverre Norrgård nousi Historic-rallin EM-sarjan päätteeksi jo viidennettä vuotta peräkkäin palkintokorokkeelle ja mainitsi, että ajaa tänä vuonna enää vain valikoituja, itselleen mieluisia ralleja.

Sverre Norrgård on nyt ajanut jo kaksi ensimmäistä EM-sarjan osakilpailua. Espanjan avauksessa Norrgård tosin kärsi moottorikelkkaonnettomuuden jäljiltä kylkiluun murtumista, eikä taistellut voitosta, mutta Tshekissä hänellä oli aivan eri ”tatsi”. Johtuneeko sitten Norrgårdin hyvä vauhti rennommasta otteesta, kun ei enää tarvitse keskittyä maaliinpääsyyn ja EM-pisteiden kartuttamiseen.

– Kaikki sujui tosi hyvin. Kiva kun kylkiluut ovat parantuneet ja sai vääntää rattia kahdella kädellä oikein kunnolla. Täytyy myöntää, että yllätyin itsekin, kuinka paljon sain eroa kakkoseen. Jotenkin kuvaavaa rallille oli, että esimerkiksi meidän kategoriassamme 1 kolmen kärjessä olivat suomalainen, saksalainen ja britti, etelän pojat eivät täällä juhlineet. Ajoimme vaihtelevissa olosuhteissa, oli sadetta, pimeää, mutta kuitenkin pääsääntöisesti kuivat tiet, Norrgård kuvaili.

Kategoriassa 1 jatkuvasti menestyneet italialaiskuljettajat Antonio Parisi ja Carlo Fiorito eivät tällä kertaa olleet kärjessä. Parisi oli kategorian neljäs ja Fiorito kuudes. Kumpikin ajaa Norrgårdin kanssa samassa luokassa ja Parisilla eroa suomalaiseen kertyi lähes neljä minuuttia.

EM-sarjan toiseen osakilpailuun Tshekin Historic Vltava Ralliin lähti lopulta yhteensä 16 suomalaisparia, kun Teuvo Hämäläinen perui osanottonsa. EM-sarjan konkari Norrgård kartturinsa Ari Koposen kanssa korjasi isoimman potin voitettuaan luokkansa lisäksi myös kategorian 1. Luokkavoittoja tuli kaiken kaikkiaan seitsemän ja näistä kolme pareille, jotka ovat ilmoittautuneet EM-sarjaan ja keräävät näin ollen EM-pisteitä yhdeksän osakilpailun EM-sarjassa.

Historic-ralleissa ei ajeta yleiskilpailun voitosta, vaan luokittain ja autot on määritelty eri luokkiin valmistusvuotensa, sekä moottorin kuutiotilavuuden mukaan. Vanhimmat autot ennen vuotta 1969 valmistetut ajavat kategoriassa 1. EM-sarjalaisista Esa Peltonen voitti myös luokkansa D1 kategoriassa 3. Peltonen ajautui valitettavasti ongelmiin erikoiskokeella kolme, kun Toyota Starletista lähti pyörä omille teilleen.

Sääntöjen mukaan Peltonen sai Ralli 2 -säännön perusteella jatkaa kuitenkin kilpailua, mutta saaden reippaasti aikasakkoa. Tällä kertaa aikasakosta ei lopulta ollut liikaa harmia, sillä Peltonen oli luokassaan ainoa maaliin tullut. Kategoriassa 3, mutta luokassa D4 ajava hyvinkääläinen Pentti Veikkanen onnistui vihdoin kartturinsa Timo Jaakkolan kanssa pääsemään maaliin. Tuloksena luokan kakkossija itävaltalaisen Karl Wagnerin jälkeen.

Kategoriassa 4 luokassa E6 legendaarisella Lancia 037 Rally -autollaan nykyisin ajava Ville Silvasti yhdessä Risto Pietiläisen kanssa oli myös hyvässä vauhdissa. Avauskisasta Espanjassa kaksikolle kirjattiin keskeytys tekniseen vikaan, mutta nyt tuloksena oli luokkavoitto ja yleiskisan kolmanneksi nopein pari.

Elias Kivitila–Timo Tuominen pääsivät myös maaliin luokassa B4 sijoittuen kolmanneksi. Muita ei EM-sarjaan ilmoittautuneista maaliin päässyt. Suomalaispareista, jotka eivät ole EM-sarjaan ilmoittautuneet, löytyy myös todella kovia kuljettajia. Muun muassa Ari Kirvesmäki kartturinsa Jukka Jämsenin kanssa sijoittui luokkavoittonsa myötä yleiskisassa peräti viidenneksi.

Peltosen lisäksi Ralli 2 -säännön myötä keskeytyksen jälkeen kisaa pääsivät jatkamaan Jari Hyvärinen, sekä Lauri Lajunen. Jari Latvala kärsi tekniikkaongelmista koko viime kauden. Tämän kauden avaus jäi eduskuntavaalien vuoksi väliin ja valitettavasti jälleen tuli sitten keskeytys teknisen vian vuoksi. Klaus Wilkman yhdessä Hanna Valosen kanssa lähti Tshekin kisaan kategoriansa pistejohdossa, mutta pistepussi ei kasvanut tällä kertaa.

– Keskeytimme erikoiskokeelle 10, kun vaihdelaatikko antautui, Valonen harmitteli.

Vesa Rissasen lähtö evättiin katsastuksessa, kun polttoainetankki ei täyttänyt nykyisiä sääntöjä.

Seuraava EM-sarjan osakilpailu ajetaan Espanjassa Rally de Asturias Historicon merkeissä toukokuun viimeisenä viikonloppuna.

Lue myös! Esa Peltonen avasi Historic-rallin EM-sarjan Espanjassa voitokkaasti (11.4.2019)

Teksti: Kikka Kuosmanen


Facebook kommentit