MOTORSPORT

KymiRing haluaa MotoGP:n ja toisinpäin – Suomen kisan ajankohta edelleen vahvistamatta

Ratamoottoripyöräilyn kuninkuussarjaa MotoGP:tä pyörittävä Dorna Sports odottaa innolla Suomen MM-osakilpailua.

Dorna Sports on pyörittänyt nyt 25 vuotta ratamoottoripyöräilyn kuninkuussarjaa MotoGP:tä. Tuona aikana MM-sarja on kasvanut yhdeksi maailman suurimmista ja suosituimmista moottoriurheilusarjoista. Pian Suomi tulee olemaan osa sirkusta, kun MotoGP saapuu KymiRingille.

MotoGP-sarja jatkaa maailmanlaajuista kasvamistaan. Kaudella 2017 kahdeksantoista MM-osakilpailun sarja vierailee 14 eri maassa samalla, kun yhä useampi uusi maa on kiinnostunut isännöimään ratamoottoripyöräilyn MM-osakilpailua.

Yksi maa, joka on nyt liittymässä MotoGP-kalenteriin, on Suomi, joka odottaa innoissaan pääsyä mukaan maailmanlaajuiseen ja taloudellisesti erittäin merkittävään sarjaan. Suomella on tunnetusti pitkä ja merkittävä historia moottoriurheilussa ja useita maailmanmestareita niin kaksi- kuin nelipyöräisissäkin.

Nyt maamme on saamassa lisäboostauksen uuden moottoriurheilukeskuksen KymiRingin myötä. Iittiin rakenteilla oleva rata valmistautuu parhaillaan isännöimään MotoGP-kilpailua.

Tällä hetkellä MotoGP-sarjan kilpailuja ajetaan toinen toistaan hienommissa kohteissa aina Qatarista Yhdysvaltoihin läpi Euroopan ja Aasian. Kilpailuja lähetetään ympäri maailman yli 90 TV-tuottajan toimesta ja kilpailuja saapuu katsomaan paikan päälle miljoonia ihmisiä.

Samalla kun TV-näkyvyys ja kilpailujen seuraajat laajenevat uusiin paikkoihin ja maihin, MotoGP:n sosiaalinen media jatkaa kukoistamistaan tarjoten nyt uudenlaisia palveluita 24 tuntia vuorokaudessa. MotoGP-sarjalla on 12 miljoonaa fania Facebookissa, yli kaksi miljoonaa seuraajaa Twitterissa ja se ylitti juuri neljän miljoonan virstanpylvään Instagramissa.

Yli miljoona tilaajaa YouTubessa saavuttanut sarja on ensimmäinen moottoriurheiluinstanssi, joka on palkittu YouTuben Golden Play Button -palkinnolla. Snapchat-tarinat antavat nykyään myös faneille yhä enemmän tietoa kulissien takaa.

Kaudeksi 2017 sarjaan tehtiin uusia innovaatioita, kuten lehdistötilaisuuden fani-kysymykset, jotka näytetään Facebook Liven kautta. Uudistusten myötä Dorna on halunnut yhdistää faneja ja kuskeja yhä enemmän.

– Kyllähän tämän suuruisella tapahtumalla on järisyttävän suuri vaikutus paitsi suoraan taloudellisesti Lahden ja Kouvolan alueelle, myös PR-mielessä koko Suomelle, toteaa KymiRingin hankejohtaja Timo Pohjola.

Erityisellä mielenkiinnolla Dorna odottaa, että se pääsee tuomaan huippusuositun MotoGP-sirkuksen pohjoismaihin.

– Tässä ovat kaikki osapuolet hyvin innokkaina ratamoottoripyöräilyn MM-sarjan paluusta Suomeen yli kolmen vuosikymmenen jälkeen. Me lähdemme viikonlopuksi Jerezin MotoGP-kisaan kokoustamaan Dornan kanssa ja tämän kuun lopulla heidän porukkaa tulee jälleen vierailulle Suomeen. Varmasti tuolloin vahvistetaan Suomen kilpailun ajankohta, Pohjola lisää.

Lähde: Moottoriurheilu.tv:n tiedote

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com