Laaksomaalle luokkavoitto Kaakkoisrallissa ja aluemestaruus – “Haastava päivä, hieno loppu”

11.9.2017 / 04:45
Pasi Laaksomaa ajoi luokkavoittoon ja aluemestaruuteen Kaakkoisrallissa (Kuva: Marko Kyöstilä).

[ A- ] / [ A+ ]

Lahtelainen ralliautoilija Pasi Laaksomaa jatkoi kauttaan lauantaina Virolahden ja Miehikkälän suunnalla ajetussa Kaakkoisrallissa. Rallin 40-vuotiskilpailu sujui Laaksomaalta ja kartanlukija Ville Kantoluodolta upeasti. Parivaljakko voitti luokan 18 ja samalla varmistui myös Kaakkois-Suomen aluemestaruus.

F-rallisarjaan kuuluneessa kilpailussa Pasi Laaksomaa ja Ville Kantoluoto olivat mukana lisäluokissa. Sateiset olosuhteet tekivät rallista erittäin haastavan.

– Vettä satoi koko päivän ja savi nousi tien pintaan, mikä teki siitä todella liukkaan, Laaksomaa kertoi.

Myös Laaksomaalla oli vaikeuksia, eikä latu meinannut riittää Volkswagen Pololle.

– Heti ensimmäisellä pätkällä yksi vasemmalle kääntyvä mutka meni pitkäksi, kun auto ei vain kerta kaikkiaan kääntynyt. Se oli ihan kuin olisi kesäkumeilla ajanut jäällä. Kynnimme ojanpohjaa useita kymmeniä metrejä, mutta onneksi pääsimme samoilla vauhdeilla sieltä pois, eikä vastaan tullut kiveä tai muuta, Laaksomaa huokaisi helpottuneena.

Olosuhteiden lisäksi myös Laaksomaan ralliauto oikutteli hieman kilpailupäivän aikana.

– Ajoimme pari erikoiskoetta käytännössä ilman kytkintä ja jouduin vaihtamaan vaihteita “raakana”. Saimme vian onneksi korjattua huollossa. Haastava päivä sai kuitenkin hienon lopun, sillä voitimme oman luokkamme ja samalla varmistimme Kaakkois-Suomen aluemestaruuden. Kiitos tiimille, huollolle ja tukijoille jälleen kerran, tästä on erittäin hyvä jatkaa seuraaviin koitoksiin, Laaksomaa totesi tyytyväisenä.

Kaakkoisralli 2017 ja luokan 18 kärkikolmikko

1) Pasi Laaksomaa 44.47,4
2) Roope Suomalainen + 1.16,1
3) Ville Virtanen + 3.16,1

Teksti: Laaksomaa Racing Teamin tiedote


Facebook kommentit