Laaksonen nousi palkintopallille Monzassa – “Luottavaisin mielin kauden kahteen viimeiseen osakilpailuun”

3.10.2017 / 20:32
Simo Laaksonen ajoi kolmanneksi Monzassa sunnuntaina (Kuva: Fotospeedy).

[ A- ] / [ A+ ]

Campos Racingin Simo Laaksonen oli hyvässä vauhdissa viime viikonloppuna Italian Monzassa ajetussa kansainvälisen Euroformula F3 Open -sarjan osakilpailussa. Lauantaina Laaksonen sijoittui neljänneksi ja viikonlopun kruunasi sunnuntaina tullut hieno kolmas sija.

Lauantaina ajetussa viikonlopun ensimmäisessä kilpailulähdössä neljännestä ruudusta kilpailuun startannut Simo Laaksonen, 19, nousi neljän ajetun kierroksen jälkeen kolmanneksi, mutta joutui taipumaan uudelleen neljänneksi, kun kilpailusta oli kolme kierrosta ajamatta. Palkintosijoitus Monzan supernopealla radalla jäi lopulta vain viiden sekunnin kymmenyksen päähän. Laaksonen oli Campos Racingin nopein kuljettaja ja tulokaskuljettajien joukossa kolmas.

– Hyvä kisa ja hyvää taistelua. Pitkästä aikaa samaa kyytiä kärjen kanssa. Monzassa kisat ovat juuri tällaisia. Edellä ajavan imuapua pitää päästä hyödyntämään. Meillä oli (Jannes) Fittjen kanssa tasaista vääntöä, joka tällä kertaa päätyi saksalaiskuljettajan hyväksi. Tästä on kuitenkin hyvä jatkaa sunnuntaille, Laaksonen muistutti.

Campos Racing palkkasi edellisen osakilpailun jälkeen tiimiinsä uuden insinöörin, jonka yhteistyö suomalaiskuljettajan kanssa palkittiin heti ensimmäisessä kisassa. Vauhtia löytyi välittömästi. Monzassa Laaksonen piti hallussaan jopa kilpailun nopeinta kierrosaikaa.

– Meillä on ollut hyvä vauhti heti torstain harjoituksista lähtien. Uusi insinööri tekee hyvää duunia ja olemme nyt sillä tontilla, jolla olisimme halunneet olla heti kauden ensimmäisestä kisasta lähtien. Tämän päivän aika-ajosuoritukseni ei ollut täydellinen. Tein yhden ajovirheen ja olin neljäs. Yritetään huomenna saada kaikki palikat kohdilleen, niin meillä on hyvät mahdollisuudet nousta korkeammalle, Laaksonen vakuutti.

 

Kuva: Fotospeedy

Lauantaina ajetussa kilpailulähdössä Simo Laaksosen sijoitus oli neljäs (Kuva: Fotospeedy).

 

“Auton suhteen ei ollut Monzassa mitään ongelmia”

Ja Laaksonen todella tiesi mistä puhui. Ruudusta kolme sunnuntain kilpailuun startannut suomalaiskuljettaja piti lähdössä paikkansa ja nousi ensimmäisen turva-autojakson jälkeen kilpailussa toiseksi. Laaksonen piti kakkossijansa aina kolmanneksi viimeiselle kierrokselle asti, jolloin RP Motorsportin Jannes Fittje pääsi Laaksosen imuun, pudottaen suomalaiskuljettajan kolmanneksi.

Laaksonen oli myös sunnuntaina Campos Racingin nopein kuljettaja ja tulokaskuljettajien joukossa toinen. Sarjan yhteispisteissä suomalaiskuljettaja ajaa seitsemäntenä. Sarjan mestaruuden varmisti RP Motorsportin Harrison Scott, joka voitti Monzassa viikonlopun molemmat lähdöt.

– Scott meni kärjessä menojaan. Ennen toista turva-autojaksoa olin jo lähes viisi sekuntia karussa kolmannesta sijasta ennen kuin turva-auto keräsi ryhmän uudelleen kasaan. Turva-auton poistuttua toiseksi noussut Fittje oikaisi radan ensimmäisen shikaanin ja sai tästä edun. Hän oli hetkessä perässäni ja meillä ei ollut RP-tiimin autojen suoravauhtiin mitään jakoa. He ajoivat lopulta kisassa kaksoisvoittoon, kun kärjessä ajanut Scott antoi lopussa vielä imuapua Fittjelle, Laaksonen kertasi kilpailun kulkua.

Laaksonen oli tyytyväinen palkintopallisijoitukseen ja siihen, että tiimi on löytänyt autoihinsa viimeisellä mahdollisella hetkellä lisävauhtia.

– Joka tapauksessa hyvä kisa taas meiltä. Olin tiimimme nopein kuljettaja, pystyimme ajamaan jokaisella jaksolla viiden nopeimman joukkoon, joten luottavaisin mielen lähden ajamaan kauden kahta viimeistä osakilpailua.

Laaksonen korosti lauantain tavoin myös sunnuntain kilpailun jälkeen, että uuden kilpailuinsinöörin palkkaaminen nosti Campos Racingin autojen suorituskyvyn uudelle tasolle.

– Automme on nyt siinä kunnossa, jossa sen olisi pitänyt olla heti kauden alusta alkaen. Auton suhteen meillä ei ollut Monzassa mitään ongelmia ja se näkyi myös tuloksissa. Kyytimme on hyvällä tasolla, joten hyvin fiiliksin matkaamme täältä Espanjaan, Laaksonen totesi.

Euroformula F3 Open -sarja siirtyy Italiasta seuraavaksi Espanjaan, jossa kilpaillaan kauden kaksi viimeistä osakilpailua. Ensimmäinen näistä ajetaan jo tulevana viikonloppuna Jerezissä.

Lauantain lähdön tulokset

1) Harrison Scott (GBR) RP Motorsport 28.17,793
2) Nikita Troitsky (RUS) Drivex  + 6,402
3) Jannes Fittje (GER) RP Motorsport + 9,357
4) Simo Laaksonen (FIN) Campos Racing + 9,809
5) Ameya Vaidyanathan (IND) Carlin + 11,344
6) Ben Hingeley (GBR) Fortec + 11,935

Sunnuntain lähdön tulokset

1) Harrison Scott (GBR) RP Motorsport 35.41,834
2) Jannes Fittje (GER) RP Motorsport + 1,112
3) Simo Laaksonen (FIN) Campos Racing + 1,685
4) Alex Karkosik (POL) RP Motorsport + 9,175
5) Ben Hingeley (GBR) Fortec + 9,682
6) Nikita Troitsky (RUS) Drivex + 12,219

Euroformula F3 Open pistetilanne 12/16 osakilpailua

1) Harrison Scott (GBR) 286
2) Nikita Troitsky (RUS) 158
3) Ameya Vaidyanathan (IND) 119

———-

7) Simo Laaksonen (FIN) Campos 72

Teksti: Marko Mäkinen, Simo Laaksosen tiedotteet


Facebook kommentit