MOTORSPORT

Laaksonen pisteille Abu Dhabissa – “Autoni puski jälleen rajusti”

Campos Racingin Simo Laaksonen on sijoittunut GP3-formuloiden Abu Dhabin viikonlopun ensimmäisessä osakilpailussa yhdeksänneksi. Ruudusta yhdeksän matkaan startannut suomalaiskuljettaja ajoi ehjän kilpailun, joka toi marttilalaiselle kaksi mestaruuspistettä.

Sunnuntain sprinttikilpailuun Simo Laaksonen, 20, starttaa ruudusta yhdeksän. Kahdeksas sija ja kauden viimeisen osakilpailun paalupaikka jäi harmittavasti 0,4 sekunnin päähän.

– Pienestähän se paalupaikka lopulta kiinni jäi. Kisan alkuosa oli hankala. Edellä ajava oli selvästi minua hitaampi, mutta hän käytti kilpailun alkuvaiheessa kaikki DRS-mahdollisuutensa ja en päässyt hänestä ajoissa ohi. Kun sain ohituksen tehtyä, niin omat renkaani olivat jo ehtoopuolella. Tiukkaa vääntöä kisa oli alusta loppuun, Laaksonen kommentoi kilpailun jälkeen.

– Autoni puski jälleen rajusti, mutta olen loppukauden aikana oppinut sen ominaisuuden kanssa pärjäämään. Joka tapauksessa eturenkaani kuluivat turhan nopeasti loppuun. Muutamalla viimeisellä kierroksella olisin tarvinnut pari DRS-kertaa lisää, niin sijoitus olisi ollut toinen.

Sunnuntaina ajettavaan kauden päätösosakilpailuun Laaksonen starttaa luottavaisena.

– Vauhtini oli tänään ihan hyvää. Olisi pitänyt käyttää DRS:ää vain fiksummin. Huomenna uusi yritys. Uskon, että muutaman sijan nousu on mahdollista, Laaksonen päätti.

GP3-sarjan kauden päätösosakilpailu starttaa liikkeelle sunnuntaina kello 10.10 Suomen aikaa.

Abu Dhabin lauantain kilpailun tulokset

1) Leonardo Pulcini (ITA) Campos Racing 36.04,077
2) David Beckmann (GER) Trident + 8,631
3) Anthoine Hubert (FRA) ART Grand Prix + 10,360

———-

9) Simo Laaksonen Campos Racing + 17,512

Pistetilanne 17/18 osakilpailua

1) Anthoine Hubert (FRA) 214
2) Nikita Mazepin (RUS) 183
3) Callum Ilott (GBR) 159

———-

15) Simo Laaksonen 26

Teksti: Marko Mäkinen, Simo Laaksosen tiedotus

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com