MOTORSPORT

Lähdeniemen hyvin alkanut Suomen MM-ralli päättyi ulosajoon – “Nuotti oli liian epätarkka”

Arttu Lähdeniemen hyvin alkanut kilpailu Suomen MM-rallissa viime viikonloppuna päättyi ulosajoon ja keskeytykseen lauantain avauserikoiskokeella.

Arttu Lähdeniemi, 18, debytoi tänä vuonna rallin SM-sarjassa ja punkalaitumelainen teki rohkean päätöksen lähteä mukaan myös Suomen MM-ralliin. Riihimäkeläisen KA-Teamin kuljettaja osallistui kilpailuun Ford Motorcraftin Ford Fiesta R2T -autolla yhdessä kartanlukijansa Aki Suutarisen kanssa.

Torstaina ajetulla ja kilpailun avanneella Harjun kaupunkierikoiskokeella Lähdeniemi oli 23 kuljettajan joukossa jaetulla 16. sijalla ja eroa kärkeen kertyi yhdeksän sekuntia. Perjantaina Lähdeniemi nakutti tasaisesti aikoja luokan kärkikymmenikköön tai lähelle sitä ja yötauolle saavuttaessa sijoitus oli hienosti yhdeksäs.

– Perjantai meni todella yli odotusten. Kaikki tuntui toimivan hienosti ja ajaminen kulki, Lähdeniemi kommentoi.

Hyvin alkanut kilpailu päättyi kuitenkin harmittavasti jo lauantain ensimmäisellä erikoiskokeella Päijälässä, kun Ford lipsahti Lähdeniemen käsistä reilut kolme kilometriä startin jälkeen ja edessä oli keskeytys.

– Kaato tapahtui, koska nuotti oli liian epätarkka siihen mutkaan. Auto meni kolme kertaa katon kautta ympäri, Lähdeniemi harmitteli.

Lähdeniemen otteet MM-sarjassa ja kovatasoisessa luokassa vähäisestä kilpailukokemuksesta huolimatta olivat lupaavia ja nuorukainen kertoi nauttineensa suuresti kilpailusta.

– Jyväskylässä oli erittäin hienot tiet ajaa rallia. Mutta harmittaa tietenkin, kun tärkeät kilometrit jäivät ajamatta ulosajon seurauksena, Lähdeniemi päätti.

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com