Lamborghini-kuski Emil Lindholm seitsemänneksi Barcelonassa: “Kauden paras suoritus”

6.11.2016 / 18:01
Emil Lindholm (sininen 30) sijoittui seitsemänneksi Kristian Krognesin kanssa Barcelonassa. (kuva: Fotospeedy)

[ A- ] / [ A+ ]

Rata-autoilun GT3-autojen kansainväliset eurooppalaissarjat ovat tältä kaudelta takana. Saksalainen Attempto Racing osallistui kahdella autolla sarjan ulkopuolisina vierastiiminä kansainvälisen GT Open -ratasarjan seitsemänteen ja samalla viimeiseen osakilpailuun Barcelonan moottoriradalla Espanjassa.

Attempto Racingin Lamborghini Huracan GT3-auton rattiin Espanjassa istui samalla autolla ADAC GT Masters -sarjaa ajanut Emil Lindholm, 20, jonka ajajaparina oli tällä kertaa Norjan Christian Krognes.

Suomalaisnorjalainen autokunta onnistui aika-ajoissa mainiosti. Viikonlopun ensimmäiseen kilpailuun kaksikko pääsi starttaamaan ruudusta seitsemän ja toiseen peräti ruudusta kolme. Ensimmäisessä startissa autokunta ajoi Lamborghinin ruutulipulle seitsemäntenä, kun viikonlopun toinen startti päättyi ensimmäisellä kierroksella kolarin seurauksena keskeytykseen.

– Hieno viikonloppu hienolla radalla. En ole ennen Barcelonan moottoriradalla kilpaa ajanut ja kyllä tämän kokemuksen jälkeen on helppo ymmärtää, miksi F1-tallit haluavat testata juuri täällä. On tämä monipuolisia mutkia sisältävä moottorirata, Lindholm toteaa.

Myös saksalaistiimi matkasi Espanjaan lähinnä testaamaan uusia osia ja myös uutta teknistä henkilökuntaa kilpailuolosuhteissa. Lindholm kertoo, että tiimi saikin viikonlopun aikana rakennettua GT3-autonsa nopeutta ja ajettavuutta parempaan suuntaan.

– Olihan tämä meiltä kauden paras suoritus. Ensimmäisessä kisassa jäimme hitaamman autokunnan taakse, josta ei vain päässyt ohi. Mutkissa saimme auton aina kiinni, mutta pääsuoralle tultaessa pito edestä katosi, auto puski ja kaveri pääsi pitkällä pääsuoralla aina karkuun.

– Toisessa kisassa ensimmäisenä ajovuorossa ollut Christian (Krognes) peitti ensimmäisellä kierroksella radan hitaimmassa mutkassa ohittavaa autoa, hän jätti jarrutuksen liian myöhäiseksi, jolloin kaveri ajoi kylkeen, ja kisamme ja samalla oma kauteni päättyi tuohon kolariin.

Emil Lindholmin ensi vuoden suunnitelmat ovat olemassa, mutta mitään varmaa ei ole kerrottavana. Nuoren suomalaiskuljettajan toiveissa olisi jatkaa ajajauraansa GT3-autojen parissa.

Lähde: Emil Lindholmin tiedote


Facebook kommentit