Lampinen ja sinivalkoinen Saab Nummelassa – “100-vuotias itsenäinen Suomi, suomalaiset autourheiluperinteet”

30.8.2017 / 14:47
Simo Lampinen Jyväskylässä Mestareiden puiston avajaisissa heinäkuussa 2015 (Kuva: Jari Hotti).

[ A- ] / [ A+ ]

Rallilegenda Simo Lampinen osallistuu tulevana lauantaina Vihdin Urheiluautoilijoiden Nummelan Veikkoinkorven yritysalueella järjestettävän Fixus-rallisprintin yhteydessä ajettavaan näytösajoon. Lampinen ajaa näytösajossa Saabilla.

Näytösajossa on mukana sinivalkoinen Saab 96 V4 -ralliauto, sekä kaksitahtinen Saab 96. Kaksitahtisella ”rin-tin-tinillä” Simo Lampinen, 74, voitti Jyväskylän Suurajot vuosina 1963, sekä 1964 ja sinivalkoisella, nelitahtisella Saab 96 V4:llä Suurajot vuonna 1972.

Vihdin Urheiluautoilijoiden järjestämä rallisprint-kilpailu on valittu osaksi Suomi 100 -itsenäisyyden juhlavuoden ohjelmaa. Tapahtumassa kunnioitetaan vanhojen kilpa-autojen näytösajolla suomalaisia ja vihtiläisiä autourheiluperinteitä. Lampinen on näytösajossa ajamisen lisäksi valmiina tapaamaan autourheilun ystäviä ja muistelemaan niin omaansa, kuin laajemminkin maineikasta suomalaista autourheiluhistoriaa.

– Tuon mukanani Vihtiin Saab aiheisia kortteja, joihin kirjoitan nimikirjoituksia. On mukavaa tulla Vihtiin. 100-vuotias itsenäinen Suomi, suomalaiset autourheiluperinteet ja sinivalkoinen Saab. Se on kova yhdistelmä, Saksan Hampurissa asuva Lampinen hehkuttaa.

Käsite sinivalkoisista Saabeista syntyi 1970-luvulla, kun Saabin maahantuoja Scan-Auto perusti oman rallitallin. Talli kilpaili menestyksekkäästi sinivalkoisiksi maalatuilla Saab 96 -ralliautoilla, jotka rakennettiin kilpailukuntoon maahantuojan tiloissa Helsingissä.

Lampinen edustaa tapahtumassa suomalaisia autourheiluperinteitä. Lampinen on tehnyt pitkän ja vaikuttavan uran autourheilussa. Lampinen sairasti nuorena polion, josta hän kuntoutui sinnikkyytensä ja iloisen elämänasteensa ansiosta. Lampinen aloitti ralliuransa 18-vuotiaana heti ajokortin saatuaan ja kilpaura kesti vuoteen 1979 saakka. Hän on ajanut lukuisia kilpailuja sekä Suomessa, että ulkomailla. Suurimmat kotimaiset voitot ovat neljä rallin Suomen mestaruutta ja voitot Jyväskylän Suurajoissa 1963, 1964, sekä 1972.

Lampinen oli Jyväskylän Suurajoissa myös kolme kertaa toinen ja kerran kolmas. Hän sijoittui tässä kilpailussa 15 kertaa yleiskilpailun viiden parhaan joukkoon. Kansainvälisiä ykkössijoja Lampinen saavutti RAC-rallista 1968, Skotlannin rallista 1969, Portugalin rallista 1970, sekä Marokon rallista 1972. Vuonna 1965 hän voitti luokkansa Le Mansin 24 tunnin ajossa Triumph GT6 -autolla. Lampinen voitti myös kolme kertaa kansainvälisen Hankirallin.

Näytösajossa on mukana runsaasti vanhoja kilpa-autoja. Mukana ovat mm. Opel GT, Audi Quattro, Alfa Romeo GTV, Fiat 850 GTV, Fiat Abarthin rata-autoja, Ford Escort, sekä 70-luvun formula ja nykyaikainen sähkömoottorilla liikkuva formula. Itse kilpailussa, rallisprintissä, on mukana iso joukko suomalaisia huippukuljettajia.

Vihdin Urheiluautoilijoiden Fixus-rallisprint ajetaan lauantaina 2. syyskuuta Vihdin Nummelassa sijaitsevalla Veikkoinkorven yritysalueella kello 14.00 alkaen. Näytösajo nähdään sitä ennen, noin kello 13.40. Simo Lampinen jakaa nimikirjoituksia ja vaihtaa kuulumisia yleisön kanssa Ratastie 2:ssa sijaitsevan kilpailutoimiston läheisyydessä noin kello 12.30-13.30 välisenä aikana.

Teksti: Fixus Rallisprintin tiedote


Facebook kommentit