Lapin huimat otteet Italiassa säväyttivät jo vuosi sitten – “Well done Esapekka”

14.6.2017 / 19:24
Esapekka Lappi ja Jari-Matti Latvala Suomen MM-rallissa vuonna 2015 (Kuva: Jari Hotti).

[ A- ] / [ A+ ]

Esapekka Lapin huimat otteet Italian MM-rallissa viime viikonloppuna saattoivat palauttaa joillekin mieliin vuoden 2016 Italian MM-rallin tapahtumat, kun Lappi näytti “isoille pojille” menemisen mallia rallin päätöspäivänä. Silloin alla oli tosin WRC-kaluston sijaan R5-luokan Skoda Fabia.

Ajettiin siis vuoden 2016 Italian MM-rallia. Esapekka Lappi oli joutunut keskeyttämään tekniikkamurheiden takia lauantaina WRC2-luokan kärkipaikalta, mutta palasi takaisin Ralli 2 -säännön turvin sunnuntain erikoiskokeille. Heti sunnuntain avauksessa Lappi oli koko porukan kuudenneksi nopein häviten 14 kilometrin matkalla Sebastien Ogierille vain 0,8 sekuntia. Lapin taakse tuolla erikoiskokeella jäivät mm. Ott Tänak ja Dani Sordo.

Seuraavalla erikoiskokeella Lappi oli seitsemänneksi nopein, kunnes rallin toiseksi viimeisellä erikoiskokeella tärähti ja oikein kunnolla. Lappi oli tulosluettelossa WRC-autojen välissä pätkän viidenneksi nopein ja tällä kertaa myös Ogier oli hitaampi häviten suomalaiselle Skoda-kuljettajalle puoli sekuntia. Ogierin kukistaminen sai Jari-Matti Latvalalankin hehkuttamaan Twitter-tilillään Lapin huikeaa ajoa.

– Well done Esapekka Lappi, Latvala twiittasi lisäten vielä mukaan hashtagit #Sisu ja #FlyingFinn.

Lappi oli sunnuntain kokonaisaikoja vertailtaessa koko porukan viidenneksi nopein häviten Ogierille neljällä erikoiskokeella vain 7,5 sekuntia ja jättäen taakseen WRC-kuljettajista mm. Andreas Mikkelsenin, Dani Sordon, sekä Ott Tänakin. Tämän vuoden Italian MM-rallissa Lappi ajoi toisen MM-rallinsa WRC-kalustolla ja sijoittui yleiskilpailussa neljänneksi. Lappi ajoi rallissa kuusi pohja-aikaa, eniten kaikista kuljettajista.

 

 

Arkistosta! Lapin vuoro näyttää ”isoille pojille” menemisen mallia – Latvalakin hehkutti Twitterissä (12.6.2016)

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti


Facebook kommentit