MOTORSPORT

Lapin nopea nousu haastajasta ennakkosuosikiksi – “Voittoa lähdetään hakemaan, piste”

Tänään käynnistyvän Suomen MM-rallin viimevuotista voittoa puolustaa Esapekka Lappi, jonka peräkkäisten ykkössijojen putki tässä legendaarisessa Keski-Suomen sorasirkuksessa on itse asiassa jo kolmen kilpailun mittainen.

Esapekka Lapille, 27, tämänvuotinen Suomen MM-ralli on uran 37. MM-startti. Suomen MM-ralliin Lappi on osallistunut yhtäjaksoisesti vuodesta 2011 lähtien ja viime vuonna pieksamäkeläinen teki hurjan tempun nousemalla yleiskilpailun voittoon vasta uransa neljännessä WRC-autolla ajetussa kilpailussa. Vuosi on loppujen lopuksi varsin lyhyt aika, mutta sen aikana voi tapahtua kuitenkin paljon. Niin myös Lapin kohdalla.

Lähes päivälleen vuosi sitten UrheiluUutiset.com kysyi Lapilta Suomen MM-rallin aattopäivänä, että miltä se kuulostaisi, jos sunnuntaina kilpailun jälkeen media saisi otsikoida Lapin kohdalla hattutempun syntyneeksi, ajoihan Lappi WRC2-luokan voittoon Jyväskylässä vuosina 2015 ja 2016.

– Se olisi kyllä melkoinen pommi jos niin tapahtuisi. En lähde sitä suoranaisesti väkisin yrittämään, sen verran realisti kuitenkin olen. Olen enemmän kuin tyytyväinen jos olen palkintopallilla, se on jo kova tavoite. Saa olla ihan täydellinen kilpailu jos sinne haluaa päästä, sen verran kovaa tunkua kolmen joukkoon on, Lappi ennakoi edessä ollutta kilpailua vuosi sitten.

No se pommi sitten tuli ja tapahtui, Lappi nousi voittoon saavuttaen sen hattutempun ja selvää on, että tämänvuotiseen Suomen MM-ralliin lähdettäessä ei Lapin mahdollisen voiton kohdalla tarvitse enää puhua pommista. Lappi kun on ehdottomasti yksi kilpailun suurimpia voittajasuosikkeja.

– Hyvä on fiilis, hyvät testit alla ja kaikki on kunnossa. Lähdetään nautiskelemaan, Lappi hymyili MM-sarjan kauden kahdeksannen osakilpailun aattona.

Yhdessä vuodessa ulkoiset odotukset Lappia kohtaan menestyksestä kotirallissaan ovat kasvaneet käytännössä nollasta aina sinne maksimiarvoon asti, vuosi sitten Lapin kohdalla kun puhuttiin vain “opintomatkasta” tuhansien hyppyjen haastavaan kilpailuun. Nyt kun voitto on alla, niin tottakai rallikansa ja media odottavat Lapilta lisää voittoja. Lappi kuitenkin muistutti, että eivät ne ulkoiset tahot niitä suurimpia paineita kuljettajalle luo, vaan:

– Asetan itselleni niitä paineita, koska haluan uusia viimevuotisen voittoni. Tiedän, että se on mahdollista. Jos esimerkiksi sijoitun kolmanneksi ilman mitään ongelmia, niin en ole tyytyväinen. Voittoa lähdetään hakemaan, piste, Lappi korosti.

 

Kuva: Jari Hotti
Esapekka Lappi on ennen Suomen osakilpailua MM-pisteissä neljäntenä (Kuva: Jari Hotti).

 

“Aina sai katsoa itseään peilistä”

Viime vuonna Lapin voitettua Suomen MM-ralli oli selvää, että odotukset nuorta tulevaisuuden mestaria kohtaan kasvoivat yhden viikonlopun aikana paljon. Loppukausi oli kuitenkin tulosten valossa pettymys, kun Saksasta, Espanjasta, Walesista ja Australiasta paras sijoitus oli Australian kuudes sija.

– Viime vuoden loppuun olin pettynyt. Siellä tuli isompia omia mokia, jotka johti keskeytykseen. Mikä toisaalta tietysti on sallittua, kun haettiin niitä rajoja. Sitten kun tämä kausi alkoi niin, että se sama trendi vähän niin kuin jatkui, ei tullut keskeytyksiä, mutta tulossa olleet hyvät sijoitukset kaatui omaan mokaan. Se tuntui turhauttavalta, Lappi kuvailee.

Lappi on huippu-urheilija, joka on koko lyhyen uransa ajan ollut tunnettu suorapuheisuudestaan ja varsinkin siitä, että selittely ei tämän miehen tyyliin kuulu. Ei myöskään kuluvan vuoden alkukauden tulosten osalta, kun kuuden ensimmäisen MM-rallin paras noteeraus oli Ruotsin neljäs sija.

– Aina sai katsoa itseään peilistä mikä siinä mielessä oli helpompi tilanne, kun tiesi sen vian olleen itsessä, eikä esimerkiksi autossa tai muissa tekijöissä. Ei ollut huonoa tuuria tai mitään sellaista. Tuli vain virheitä ja niistä pitää oppia. Toivottavasti nyt ollaan vahvempia ja uskoisin ainakin, että ollaan, Lappi vakuuttaa.

Lapin uran toinen palkintosijoitus MM-sarjassa tuli juuri sopivasti Suomen MM-rallin alla, kun kesäkuussa ajetussa Italian MM-rallissa sijoitus oli kolmas. Jos viime kauden loppu Suomen voiton jälkeen ja kuluvan kauden alkupuolisko olivat Lapille vaikeat, niin tuore Italian menestys ja edellisestä osakilpailusta tullut palkintosijoitus osuivat tältä osin juuri hyvään ajankohtaan, Suomen MM-rallin alle.

– Onhan se vaikeaa tietysti ajatella millainen fiilis nyt olisi jos sitä (toista palkintosijoitusta) ei olisi tullut, Lappi spekuloi.

 

Kuva: Jari Hotti
Toyota Yaris WRC valmiina tositoimiin, erikoiskokeet Suomen MM-rallissa käynnistyvät torstaina (Kuva: Jari Hotti).

 

“Tarkkana saa olla pikkuteillä”

On selvää, että jo viimevuotisella voitollaan Lappi kirjoitti nimensä ikuisiksi ajoiksi isoin kirjaimin Suomen MM-rallin historiaan, tämän kilpailun voittajia kun arvostetaan erittäin suuresti muuallakin kuin Suomen rajojen sisäpuolella. Toinen voitto ja vielä niin, että se tulisi peräkkäisenä vuotena, nostaisi Lapin jo sitten ihan sinne kovimpien tekijöiden kastiin.

Suomen MM-rallissa vuosina 1973-2017 vähintään kahteen voittoon kun on aiemmin yltänyt vain yhdeksän kuljettajaa: Hannu Mikkola, Markku Alen, Ari Vatanen, Timo Salonen, Juha Kankkunen, Tommi Mäkinen, Marcus Grönholm, Sebastien Loeb, sekä Jari-Matti Latvala. Vähintään kahteen peräkkäiseen voittoon ovat puolestaan yltäneet Mikkola, Alen, Mäkinen ja Grönholm jokainen kaksi kertaa ja Salonen, Loeb, sekä Latvala kerran.

Soraralleissa tunnetusti lähtöpaikat ensimmäiseen pitkään ajopäivään (perjantai) herättävät aina keskustelua. Perjantaina reitille startataan MM-pistetilanteen mukaan, eli tienputsaajaksi lähtevät tällä kertaa MM-pistejohtaja Thierry Neuville, hallitseva maailmanmestari Sebastien Ogier ja kolmantena ensimmäinen Toyota-kuljettaja Ott Tänak. Lapin lähtöpaikka on neljäs ja Latvalan yhdeksäs. Vuosi sitten tilanne oli Lapin ja Latvalan osalta käänteinen.

– Ei se (lähtöpaikka) paras ole, mutta ei se ole huonoinkaan. Viime vuonna se oli aika selkeästi etu, oltiinko me nyt seitsemäntenä vai kahdeksantena reitillä. Pystyttiin ajamaan Jari-Mattia kovempaa, joka oli kolmantena reitillä. Nyt ollaan sitten tosiaan toisin päin.

Tämänvuotisen Suomen MM-rallin alla yksi keskustelua herättänyt aihe on ollut reitin raju uudistuminen. Paljon on puhuttu siitä, että nyt mennään pieniä teitä ja vauhdit sitä kautta olisivat hitaampia kuin aiempina vuosina. Lappi kuitenkin muistuttaa, että kyllä niillä pienilläkin teillä kovaa mennään.

– On siellä nopeaakin kapeaa tietä, Lappi hymyili.

Yksi tekijä joka saattaa muuttaa kilpailun luonnetta, ovat rengasrikot.

– Pitkä heinä kasvaa tien vieressä, niin varmasti tulee ylläreitä kivien muodossa. Tarkkana saa olla pikkuteillä. Isot tiet ovat simppelimpiä, isolla tiellä näillä autoilla kun pystyy hakemaan ihan eri tavalla linjaa ja auto pysyy koko ajan hyvin käsissä downforcen ansiosta, Lappi kuvailee.

Myös helteinen sää tulee tekemään omat haasteensa, ei pelkästään katsojille, vaan ennen kaikkea myös kilpailijoille.

– Pitää vaan muistaa juoda tarpeeksi. Ja kokeillaan varmaan keksiä vähän jotain jäähdytyskeinoja pätkien välissä, Lappi naurahti.

Suomen MM-rallin avaava Harjun kaupunkierikoiskoe ajetaan tänään torstai-iltana. Kilpailu päättyy sunnuntaina.

Lue myös! WRC faktat 8/2018: Suomen MM-rallin tärkeimmät tiedot ja aikataulu (25.7.2018)

Teksti: Jari Hotti, Jyväskylä – Twitter: @JariHotti

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com