MOTORSPORT

Lapin ralli päättyi pettymykseen – Sunisen tilanne avoin

Italian MM-rallissa lauantain ensimmäisellä erikoiskokeella WRC2-luokan kärkipaikalle noussut Esapekka Lappi koki päivän kolmannella erikoiskokeella pettymyksen, kun Skoda lipsahti ulos tieltä ja edessä oli keskeytys. Samalla erikoiskokeella Teemu Suninen yhdessä monen muun kuljettajan kanssa joutui pysähtymään Lorenzo Bertellin ulosajon seurauksena menettäen tilanteessa runsaasti aikaa. WRC2-luokan tulokset ovatkin tällä hetkellä tuomariston käsittelyssä.

Vielä 11 erikoiskokeen jälkeen tilanne suomalaisittain WRC2-luokassa oli loistava, sillä Esapekka Lappi ja Teemu Suninen miehittivät kahta ensimmäistä sijaa. Lapin matkanteko kuitenkin päättyi seuraavalla erikoiskokeella ulosajoon ja Suninen puolestaan joutui pysähtymään kesken ajon, kun edellä ajanut WRC1-luokan Lorenzo Bertelli ajoi rajusti ulos ja takana tulleille kuljettajille näytettiin ek-virkailijoiden toimesta SOS-kylttiä.

– SOS-kylttiä näytettiin ja siihen pitää pysähtyä. Se mikä on ihmeellinen homma, kuusi, seitsemän autoa pysähtyy, niin silti pätkää jatkettiin sen jälkeen, Teemu Suninen ihmetteli Facebook-sivullaan rallin järjestäjien toimintaa tilanteessa.

Tulosluettelo näyttää 12 ajetun erikoiskokeen jälkeen tällä hetkellä varsin sekavalta, sillä kärkipaikalla komeilee Karl Kruudan nimi, joka 11 ajetun erikoiskokeen jälkeen oli kahdeksannella sijalla ja Suninen puolestaan on nyt kahdeksantena, lähes seitsemän minuuttia kärjestä jääneenä. Suninen ei kuitenkaan ole tilanteesta huolissaan vaan luottaa siihen, että tuomaristo hoitaa tulokset sellaiseen kuntoon niin kuin sääntökirja sanoo. Suninen ja monet muut kuljettajathan eivät tilanteessa tehneet mitään väärää vaan toimivat täysin sääntökirjan mukaan.

– Piti pysähtyä onnettomuuspaikalle, koska hän (Bertelli) tarvitsi apua. Saa nähdä, miten järjestäjä tulokset nyt järjestää, mutta emme tulleet tätä (erikoiskoetta) kilpailuvauhtia. Järjestäjän täytyy laittaa ajat kuntoon, niin ollaan tuloslistalla taas kärjessä, Suninen kommentoi.

Lapin lisäksi 12. erikoiskokeella keskeyttämään joutui luokkaa vielä perjantain jälkeen johtanut Umberto Scandola.

WRC2-luokan tilanne 11/19 ek:n jälkeen

1) Esapekka Lappi (Skoda) 1.45.11,1 – Keskeytti EK 12
2) Teemu Suninen (Skoda) + 15,8
3) Nicolas Fuchs (Skoda) + 26,0
4) Umberto Scandola (Skoda) + 1.14,8 – Keskeytti EK 12
5) Jan Kopecky (Skoda) + 1.25,0
6) Armin Kremer (Skoda) + 3.05,8
7) Marius Aasen (Ford) + 3.27,1
8) Karl Kruuda (Ford) + 3.38,5

EK-pohjat: Scandola 4, Suninen 4, Fuchs 2, Lappi 1
Lapin keskinopeus: 85,2 km/h

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com