Lappi ajaa kaikki loppukauden MM-rallit – Sardiniassa vaanivat kivet: “Voi olla aika lottoa”

8.6.2017 / 08:59
Esapekka Lappi pääsee kirjoittamaan nimikirjoitustaan jokaiseen loppukauden MM-rallin. (kuva: Toyota Gazoo Racing)

[ A- ] / [ A+ ]

Esapekka Lapin toinen WRC-kilpailu alkaa. Toyota Yaris WRC on valjastettu hänelle Italian Sardiniaan. Avauskilpailu Portugalissa toi kymmenennen sijan. Samalla on varmistunut, että Lappi ja kartanlukija Janne Ferm ajavat kaikki loppukauden MM-osakilpailut.

– Niin se Tommi (tallipäällikkö Tommi Mäkinen) taisi sanoa. Aika kova juttu, Lappi iloitsee.

Sardinia on sorarallien vaativimmasta päästä. Tiet ovat kapeita ja kivisiä. Etenkin toisella ajokerralla renkaita vaanivat tiestä nousseet kivet. Lappi tietää tämän, ja siksi hän aikookin ottaa alun hyvin maltillisesti.

– Järkevintä olisi varmaan ajaa pikkusen ns. tuntumassa. Tämä ralli on ehkä enemmän selviytymistaistelua kuin raakaa nopeutta. Pitää aloittaa sillä tavalla aika rauhallisesti. Se olisi menestykselle ihan kunnon perusta, ja kun vielä maaliinkin tulisi. Jos ilman ongelmia maaliin pääsee, niin tulos on varmaan ihan hyvä, Lappi sanoo UrheiluUutiset.comille.

– Irtokiviä nousee varmasti eteen. Se voi olla aika lottoakin, että kenen edessä se kivi on. Tiet eivät ole niin leveitä, että kiviä pystyisi kauheasti väistämään. Sitten heilahtaa aika helposti jos niitä lähtee kiertelemään. Mutta se kuuluu tähän ralliin vahvasti. WRC:llä nyt saa onneksi aika surutta laskea niistä yli jos vaikka WRC2:een vertaa, mutta eivät nämäkään kaikkea kestä. Valitettavasti nämäkin autot vaan joskus antautuvat.

Lapin debyyttikisan kohokohta oli päätöserikoiskokeen ja myös viimeistä edellisen erikoiskokeen neljänneksi nopeimmat ajat. Se kertoi, että auto ja kuski kyllä ovat valmiina koviinkin taisteluihin. Portugalissa Lapin auto oli pitkälti Juho Hännisen säädöissä. Sardiniaan Lappi on päässyt ruuvaamaan autoa jo itsekin.

– Ei ollut itsellä suuria mahdollisuuksia testata niissä olosuhteissa missä Portugalissa ajettiin, ja lähdettiin Juhon säädöillä menemään. Nyt auton pitäisi olla jo vähän erilainen. Ajoin ennen Argentiinaa Sardiniassa vähän ja viime viikolla Suomessakin. Nyt ymmärtää paremmin, että mitä tapahtuu kun vääntää iskareita ja jousia. Käytiin myös paljon niitä asioita läpi, että osaisi sitten kisassakin sanoa mihin suuntaan pitäisi säädöissä mennä, Lappi korostaa.

Auton säätämisen lisäksi renkaat ovat Lapin opiskelulistalla.

– Sillä tavalla olen miettinyt, että kehittyisi koko ajan ja olisi avoin mieli, että ymmärtää miten tällaista autoa ajetaan kovaa. Rengashommaa pitää myös oppia. Se on minulle vielä vähän mysteeri, että miten niitä pitäisi käyttää ja missä olosuhteessa pehmeämmällä voi ajaa kovaa, ja etenkin että missä se raja menee. Se on minulle vähän harmaata aluetta.

WRC-debyytti avasi Lapin silmät kärjen hurjasta menosta. WRC2-luokan maailmanmestaruus vaati toki jo paljon, mutta vaatimustaso WRC:ssä on vielä monta pykälää kovempi.

– Kyllä tämä on raakaa hommaa. Taso on tosi kova. Ei sitä pysty käsittämään televisiota katselemalla miten kovaa nämä jätkät täällä ajavat, ja miten tarkasti ja miten lähellä sitä rajaa he pystyvät suorittamaan ihan koko ajan. Se on se isoin juttu, jonka tajuaa vasta kun pääsee itse ajamaan, Lappi puntaroi.

Kilpailu Sardiniassa alkaa torstai-iltana. Torstaiaamun ohjelmassa on testierikoiskoe.

Lue myös Italian MM-rallin faktat ja aikataulu

Miiro Koivula, twitter @MiiroKoivula


Facebook kommentit