MOTORSPORT

Lappi ei edessä olevaa tienauraajan rooliaan säikähdä – “Taas tilaisuus oppia jotain uutta”

Esapekka Lapin haaveet hyvästä sijoituksesta Australian MM-rallissa katosivat jo toisella erikoiskokeella, kun Toyotan ohjaustehostin sanoi työsopimuksensa irti ja sen myötä Lappi yhdessä kartanlukijansa Janne Fermin kanssa putosivat kauas kärjestä. Toisena ajopäivänä Lapilla on edessään tienauraajan rooli.

Esapekka Lappi avasi rallin MM-sarjan kuluvan kauden päättävän Australian osakilpailun yhdeksänneksi nopeimmalla ajalla. Eroa nopeimman ajan tehneeseen Andreas Mikkelseniin kertyi 6,8 sekuntia. Toisella erikoiskokeella Lapin Toyotasta ohjaustehostin hajosi ja eroa kärkeen kertyi yli minuutti. Edessä oli vielä yksi erikoiskoe, lähes 27-kilometrinen Sherwood, ennen huoltotaukoa. Ilman ohjaustehostinta ajaessaan Lappi hävisi rallin kolmannella erikoiskokeella lisää vielä yli kaksi minuuttia, joten kaiken kaikkiaan ohjaustehostimen hajoaminen maksoi Lapille yli kolme minuuttia.

– Kun ohjaustehostin aamulla hajosi, niin sen jälkeen kyse oli enää vain siitä, että selviäisimme huoltoon. Huollossa kaverit laittoivat auton kuntoon ja teimme myös etupään jousitukseen muutoksen, joka teki autosta huomattavasti nautinnollisemman ajaa, Lappi kommentoi Toyota Gazoo Racingin tiedotteessa.

Ja kun auto sitten toimi ja oli vieläpä säätömuutosten ansiosta nautinnollisempi ajaa, niin Lappi näytti, että vauhtia kyllä löytyy – siitäkin huolimatta, että Lappi ei aiemmin Australiassa ole koskaan WRC-autolla ajanut. Huoltotauon jälkeen ajetuille kolmelle metsäerikoiskokeelle pieksämäkeläinen ajoi sijoitukset 4-8-5.

– Olin positiivisesti yllättänyt meidän ajamista ajoista, koska tuntui siltä, että ajoin erikoiskokeet iltapäivällä läpi ensimmäistä kertaa. Kun joutuu ajamaan ilman ohjaustehostinta, niin on todella vaikeaa saada tuntumaa siitä millainen pito on. Joten kaikki tämä oli minulle uutta iltapäivällä, Lappi sanoo.

Kokonaistilanteessa Lappi on 11. sijalla ja eroa kärkeen on lähes kolme ja puoli minuuttia. Kun edellä kymmenentenä ajava Elfyn Evanskin on jo yli kaksi minuuttia edellä, eikä Lapin takana uhkaajia näy, niin loput kaksi päivää Lappi saa kirjaimellisesti ajaa omaa kilpailuaan.

– Huomenna edessä on tienputsaajan rooli, mutta se on taas tilaisuus oppia jotain uutta. Ja nyt meillä on mahdollisuus ajaa tässä rallissa aivan siellä äärirajoilla ja yrittää saada Power Stage -erikoiskokeelta maksimipisteet, Lappi suunnitteli viitaten tilanteeseensa, missä ainakaan mitään sijoituspaineita ei ole enää harteilla kannettavana.

Australian MM-rallin toinen ajopäivä käynnistyy perjantai-iltana kello 22.18 Suomen aikaa. UrheiluUutiset.com seuraa rallin tapahtumia tiiviisti koko viikonlopun ajan.

 

 

Lue myös! Mikkelsen dominoi avauspäivää, Walesin yllätysvoittajalla karu paluu arkeen (17.11.2017)

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com